Την αμερικανική τουριστική αγορά «κατακτά» η Πάρος σε μια εποχή όπου οι προοπτικές για τα ταξίδια από τις ΗΠΑ δείχνουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες με συνεχείς τάσεις ανόδου στη ζήτηση. Μετά τους New York Times μια ακόμα επίσκεψη, αυτή τη φορά της δημοσιογράφου της Washington Post που περιηγήθηκε στο νησί αναφέρεται στο οδοιπορικό της και γράφει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας: “Η Νάουσα ζωντανεύει τη νύχτα, είτε πάνω από το λιμάνι όπου τα ψαροκάικα φαίνεται να βαδίζουν με τη μουσική που προέρχεται από τα εστιατόρια, είτε μέσα στους μαζεμένους δρόμους όπου οι μπουτίκ διαθέτουν μοναδικά κεραμικά και πολυπόθητες τσάντες από άχυρο.”

Την ίδια στιγμή ο Νεοϋορκέζος βραβευμένος τουριστικός συγγραφέας Nomadic Matt γράφει για την Πάρο στον τελευταίο του οδηγό για τις Κυκλάδες :

“…Το πιο σημαντικό, νομίζω ότι είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της ομάδας (Κυκλάδες). Τα βουνά και οι κοιλάδες της είχαν περισσότερο χρώμα, οι πόλεις φαινόταν πιο όμορφες και η θέα ήταν καταπληκτική. Το αγαπημένο μου μέρος είναι το λιμάνι της Νάουσας. Εκτός από τα νόστιμα και φθηνά θαλασσινά, ήταν απλώς ένα εκπληκτικό μέρος για να περπατήσετε. Υπάρχει μια μικρή παραλία και μπορείτε να πάτε σε ένα παλιό φρούριο και να εξερευνήσετε. Το να κάθεστε βλέποντας τις ψαρόβαρκες να μπαίνουν και να βγαίνουν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε λίγο χρόνο και να απολαύσετε τον τοπικό τρόπο ζωής…

Πηγή: tornosnews.gr