Άγνωστο πώς, ένας σκύλος βρέθηκε να κολυμπά μεσοπέλαγα, με κίνδυνο να χαθεί για πάντα.

Αυτό θα είχε συμβεί εάν δεν ήταν τόσο τυχερός, ώστε να βρεθεί στο κύμα που έφερε δίπλα του έναν νεαρό ο οποίος κωπηλατούσε ανοικτά της Πάρου.

Ο λόγος για τον Απόστολο Μυλωνάκη, ο οποίος απολάμβανε ένα ήρεμο πρωινό στην θάλασσα, ψαρεύοντας με το κανό-καγιάκ του.

Η συγκλονιστική διάσωση σκύλου μεσοπέλαγα

Μια κουκίδα που κολυμπούσε λίγο μακρύτερα έδινε αρχικά την εντύπωση φώκιας, ενός θηλαστικού που απαντάται συχνά σε αυτά τα νερά. Ωστόσο, από τις απεγνωσμένες κινήσεις του ζώου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ένα τετράποδο.

Εξαντλημένος από την προσπάθεια και με την αίσθηση του παρ’ ολίγον πνιγμού το σκυλάκι που αναζητούσε σανίδα σωτηρίας, δέχθηκε με ανακούφιση τις πρώτες φροντίδες από τον διασώστη του.

Η συγκλονιστική διάσωση σκύλου μεσοπέλαγα

«Όποιος ήταν στην θέση μου το ίδιο θα έκανε. Το ζώο είχε αποπροσανατολιστεί και παρασυρόταν προς την Νάξο»,  λέει ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος επιστρέφοντας στην ξηρά πήρε το ζώο στο σπίτι του για να το ηρεμήσει και ακολούθως κατευθύνθηκε στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ότι μόνο ο τρόμος επηρέασε το τετράποδο.

Η συγκλονιστική διάσωση σκύλου μεσοπέλαγα

Στο σύντομο διάστημα που μεσολάβησε ο διασώστης του θεώρησε ότι εάν ήταν αδέσποτος θα μπορούσε να τον κρατήσει, αλλά σύντομα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του, καθώς το τετράποδο ήταν εφοδιασμένο με τσιπάκι, και έτσι επέστρεψε στον κάτοχό του.

Το πότε και πως χάθηκε ο σκύλος προτού καταλήξει στην θάλασσα είναι μια άλλη παριανή ιστορία.