Η ΔΕΥΑ Πάρου εφιστά την προσοχή των πολιτών του νησιού να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στη χρήση νερού ειδικά κατά την παρούσα τουριστική περίοδο, αποφεύγοντας την αλόγιστη σπατάλη του.

Καθώς τα αποθέματα νερού μειώνονται εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας των τελευταίων δύο ετών, ζητούμενο είναι η εξοικονόμησή του με τον περιορισμό της κατανάλωσης στα απολύτως αναγκαία ώστε η υδροδότηση του νησιού να κυλήσει χωρίς προβλήματα στο υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου.

Ζητείται η ανταπόκριση των πολιτών καθώς τα επίσημα στοιχεία της κατανάλωσης νερού μέσα στο τρέχον έτος παρουσίασαν αύξηση. Από τις αρχές του 2021 έχει σημειωθεί αύξηση κατά 4% σε σχέση με το 2019 και ειδικά τον Ιούλιο του 2021 η αύξηση της κατανάλωσης ήταν της τάξης του 6% – 7% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2019.

Το νερό είναι πηγή ζωής για το νησί μας, κάνοντας λελογισμένη χρήση του διασφαλίζουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Ορισμένοι απλοί, καθημερινοί τρόποι εξοικονόμησης νερού είναι οι εξής:

1.    Πλένουμε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά σε λεκάνη και όχι κάτω από την ανοιχτή βρύση.

2.    Ζητάμε από τους πελάτες του ξενοδοχείου και των δωματίων να μην σπαταλούν νερό.

3.    Όταν πλένουμε τα χέρια ή τα δόντια μας κλείνουμε το νερό.

4.    Εγκαθιστούμε αυτόματο πότισμα και προτιμούμε τις πρωινές ή βραδινές ώρες για πότισμα.

5.    Αντικαθιστούμε το παλιό καζανάκι με ένα σύστημα διπλής ροής ή βάζουμε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό στο καζανάκι.

6.    Αντικαθιστούμε το μπάνιο σε μπανιέρα με ντουζ.

7.    Δεν αλλάζουμε πετσέτες και κλινοσκεπάσματα καθημερινά στα καταλύματα.

8.    Τοποθετούμε μειωτή ροής νερού στις βρύσες και στα ντουζ για μείωση έως 10 λίτρα ανά λεπτό. Ελέγχουμε για διαρροές.