Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου «Γιάννης Γκίκας» - Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον κ. Άρη Μπαζμαδέλη, παρουσιάζει την  έκθεση  «Σφραγίδες από τις βιβλιακές συλλογές σχολείων της Πάρου» το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα  20:00, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Πάρου - Κτίριο Δημητρακοπούλου, στην Παροικία.

Βιβλία προερχόμενα από την αρχική συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και από τη συλλογή εγγράφων από το Αρχείο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου - Συλλογή Ο. Κάπαρη, διηγούνται την ιστορία των σχολείων της Πάρου μέσα από τις σφραγίδες των βιβλίων που υπήρχαν στις βιβλιοθήκες τους.

Πρωτότυπα βιβλία και έγγραφα παρουσιάζονται, παράλληλα με τις μεγεθυμένες φωτογραφικές απεικονίσεις των σφραγίδων τους, με κριτήριο την προέλευση τους, τη θεματική τους, την εποχή τους.

Αφορμή για την παρουσίαση της έκθεσης, αποτέλεσε η ολοκλήρωση της επεξεργασίας της Αρχικής Συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και η οργάνωση του Αρχείου Χαρτώων Εγγράφων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου -  Συλλογή Ο. Κάπαρη, τον χειμώνα του 2021 και την άνοιξη του 2022 αντίστοιχα, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΚΔΕΠΑΠ και με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Ομάδας Πάρου, μέλη της οποίας έκαναν τη φωτογράφηση και στη συνέχεια την επεξεργασία του υλικού της. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε θερμά τους: Ματίνα Αναγνωστοπούλου, Βίκυ Κυριακοπούλου και Κωνσταντίνο Μαύρη.

Ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων «Athina rent a car» και την κα. Εύη Σπιγγοπούλου για την χορηγία αυτοκινήτου.

Διάρκεια της έκθεσης Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – Σάββατο 4 Μαρτίου.

Ώρες 10:00-15:00 και 18:00-21:00

Για επισκέψεις σχολείων ή ομάδων παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2284028233 και στο 6944688586.