"Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέσα στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας τα τελευταία χρόνια είναι και η δυνατότητα ίσης εκπαίδευσης των παιδιών μας με εκείνα της ηπειρωτικής & κεντρικής Ελλάδας. Ένας από τους κυριότερους λόγους αυτής της ανομοιομορφίας, είναι οι ελλείψεις των εκπαιδευτικών λόγω προβλήματος εύρεσης στέγασης και της ακριβής διαβίωσης τους στο νησί μας.

Οι εκπαιδευτικοί μας, που διαδραματίζουν αναπόσπαστο ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των παιδιών μας, αξίζουν την υποστήριξή μας, με κάθε δυνατό τρόπο. Για το σκοπό αυτό, έχουμε λάβει μέτρα για να διευκολύνουμε τη μετάβαση τους, αφού επιλέγουν να κάνουν την Πάρο σπίτι τους, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να επικεντρωθούν στη ζωτική τους εργασία, χωρίς να κατακλύζονται από καθημερινά έξοδα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του Ταμείου Ενίσχυσης Εκπαιδευτικών, «ΣΤΗΡΙΖΩ», το οποίο στοχεύει στη μείωση των αρχικών ημερήσιων εξόδων για τους εκπαιδευτικούς, καθώς εγκαθίστανται στην Πάρο. Αυτό το ταμείο θα κάνει μια σημαντική διαφορά με την ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης που έρχεται συχνά με τη μετεγκατάσταση τους. Αλλά δεν τελειώνουν εδώ οι προσπάθειές μας.

Σε συνεργασία με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών καταγράφουμε τα διαθέσιμα καταλύματα ώστε η τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Για το λόγο αυτό σας προτρέπουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διαθέσετε σπίτια προς ενοικίαση, είτε για 10 μήνες είτε για ολόκληρο το χρόνο. Προσφέροντας επιλογές στέγασης, συμβάλλετε άμεσα στην ευημερία αυτών των αφοσιωμένων επαγγελματιών που προσφέρουν τόσα πολλά στον τόπο μας και στα παιδιά μας.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε και να διαθέσετε ένα σπίτι για τους εκπαιδευτικούς μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε το ακίνητο σας να μπει στη λίστα των ελεύθερων κατοικιών που έχει δημιουργηθεί.

Καλούμε και τους επαγγελματίες ξενοδόχους, να διαθέσουν τουλάχιστον ένα ελεύθερο δωμάτιο για λίγες μέρες ή σε μία καλύτερη τιμή, μέχρι να βρεθεί μια πιο μόνιμη κατοικία για τους εκπαιδευτικούς.

Ας ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν το νησί μας για την εργασία τους… ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου