Την Πάρο και την Ίο επισκέφτηκε ο  Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου παρευρέθηκε σε σειρά εκδηλώσεων και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.

Η περιοδεία του ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Αυγούστου, οπότε και παρευρέθηκε στη μουσική εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου της Αθήνας και η οποία διοργανώθηκε στη μνήμη του Λευκιανού Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, στις Λεύκες της Πάρου. Περαιτέρω, ο βουλευτής επισκέφτηκε την έκθεση τεκμηρίων «Μαντώ Μαυρογένους 1821 – 2021 γεννημένη ελεύθερη», στο Μέγαρο Λευκών Πάρου. Τέλος, ο κ. Φόρτωμας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Βουλή, απηύθυνε χαιρετισμό στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»

Στη συνέχεια, το Σάββατο 28 Αυγούστου, ο κ. Φόρτωμας παρευρέθηκε στον Εσπερινό για τον εορτασμό της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στον Ιερό Ναό Ιωάννη Προδρόμου, στον Κάλαμο Ίου. Ακολούθως, την Κυριακή 29 Αυγούστου, ο βουλευτής Κυκλάδων παρευρέθηκε στην παράσταση «Στη σκιά του Ομήρου», στον Προϊστορικό Αρχαιολογικό χώρο Σκάρκου Ίου.

Τέλος, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, o κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ίου κ. Γκίκα Γκίκα, κατά την οποία συζητήθηκαν ποικίλα θέματα που αφορούν το νησί και την καθημερινότητα των Ιητών, καθώς και την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου.

«Τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Πάρο και την Ίο, να παρευρεθώ σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να συμμετάσχω στους εορτασμούς της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τα νησιά μας, έχω την χαρά να συνομιλώ με τους συμπολίτες μας και τις τοπικές αρχές και να αφουγκράζομαι τα προβλήματά τους. Θέλω να γνωρίζουν ότι θα είμαι δίπλα τους κάθε στιγμή και θα εργάζομαι για το καλό όλων των Κυκλαδιτών», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων στο τέλος των επισκέψεών του.