Στην άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του οδηγού του βυτιοφόρου που παραδόθηκε χθες στις φλόγες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος και αφορά στο αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο οδηγός παραπέμφθηκε σε δίκη ενώ ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα και για τον ιδιοκτήτη (νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας) του βυτιοφόρου για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες ευθύνες του για το ίδιο αδίκημα.

Τέλος, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί εάν προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την εξασφάλιση της προστασίας των οδηγών.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΥ, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφέρθηκε στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής αρχικά για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια για την μετάγγιση των 7,2 τόνων υγραερίου που μετέφερε το βυτιοφόρο στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο πριν την πρώτη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας, επιχειρώντας να εξηγήσει για ποιο λόγο χρειάστηκε να μείνει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου για συνολικά 7 ώρες (σ.σ. η πρώτη ανακοίνωση για διακοπή κυκλοφορίας εκδόθηκε στις 12:53 το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ η ανακοίνωση για αποκατάσταση κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Αθήνα εκδόθηκε στις 20:30).