Φωτογραφίες από το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης που θα τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, το πρωί της Παρασκευής μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα των έργων ανάταξης του σιδηροδρόμου αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε όλα τα μέτωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την αναβάθμιση του δικτύου και την μεγιστοποίηση των επιπέδων ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες

pinakas-tiledioikisis-larisa1
pinakas-tiledioikisis-larisa2
pinakas-tiledioikisis-larisa3

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι μετά το Πάσχα, θα παραδοθεί το πρώτο πόρισμα της διοικητικής επιτροπής για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ προχωρούν οι δικαστικές έρευνες. Παράλληλα θα γίνει ανεξάρτητη έρευνα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε ένα εξάμηνο.

Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για άμεσες παρεμβάσεις σε σημειακό επίπεδο ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφαλείας και σε πιο μεσοπρόθεσμα έργα για την σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση του δικτύου.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση πλήρους τηλεδιοίκησης στο Βόρειο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου (από Λάρισα-Πλατύ) τέλος Ιουνίου και στο νότιο τμήμα (Οινόη – Τιθορέα) τέλος Σεπτεμβρίου.

Από αρχές Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης τόσο σε επίπεδο σηματοδότησης όσο και τα κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας που μαζί με της Λάρισας θα είναι συνολικά τέσσερα.

Επίσης όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δήλωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες.

Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρία για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.