Άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς οι τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων αναφέρουν πως οι συνθήκες κατά την έναρξή της τουλάχιστον θα είναι φθινοπωρινές, με τις μπόρες να διαδέχονται τον ήλιο, ενώ το σκηνικό αναμένεται να ανατραπεί όσο βαδίζουμε προς το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, με το ψήσιμο του οβελία να γίνεται με άνοδο της θερμοκρασίας και καλό καιρό.

Ο καιρός σήμερα και αύριο θα είναι βελτιωμένος, για να έρθει όμως από την Κυριακή ακόμη ένα κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη για να βελτιωθεί στη συνέχεια και να οδηγηθούμε στο Άγιο Πάσχα με ανοιξιάτικο καιρό.

Ο καιρός στην Πάρο

Ο καιρός σήμερα

Tοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, φαινόμενα που το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-19, στα Επτάνησα από 9 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως στην αρχή της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά το πρωί στα βόρεια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στις Κυκλάδες και από αργά το απόγευμα στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08-04-2023
Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια θα αυξηθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 09-04-2023
Νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10-04-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11-04-2023
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-04-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.