Και στα Κανάρια Νησιά μετά την Ίμπιζα, οι κάτοικοι αναγκάζονται να μένουν στα αυτοκίνητά τους -ακόμη και σε σπηλιές (!)- λόγω του ανεξέλεγκτα μεγάλου τουριστικού κύματος που έχει "πνίξει" την περιοχή.

Ήδη ετοιμάζονται για τις 20 Απριλίου μαζικές διαδηλώσεις κατά του τουρισμού στα νησιά Τενερίφη, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Λανθαρότε και Λας Πάλμας.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των Καναρίων Νήσων  καταφεύγουν σε απίστευτα μέτρα για να περιορίσουν τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τις περιοχές τους και μοιράζουν φυλλάδια ή βάζουν ταμπέλες που απαγορεύουν την είσοδο σε τουρίστες ή γράφουν γκράφιτι κατά των τουριστών και αναρτούν ψεύτικες πινακίδες «κλειστές λόγω υπερπληθυσμού».

Ο Ivan Cerdena Molina, ένας ντόπιος ακτιβιστής που συνεργάζεται με την Ένωση Φίλων της Φύσης της Τενερίφης (ATAN) είπε στο Olive Press: «Δεν έχουμε τίποτα ενάντια στους μεμονωμένους τουρίστες, αλλά η τουριστική βιομηχανία γιγαντώνεται και το νησί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει.

«Είναι κρίση, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα επειγόντως. Οι άνθρωποι ζουν στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και σε σπηλιές, και οι ντόπιοι δεν μπορούν να φάνε, να πιούν ή να ζήσουν καλά. Η Airbnb και η Booking.com είναι σαν ένας καρκίνος που κατατρώει το νησί λίγο-λίγο.

«Τα οφέλη του τουρισμού δεν περνάνε στους καθημερινούς ανθρώπους, των οποίων οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί εδώ και χρόνια και η ποιότητα ζωής τους καταρρέει».

«Είναι καιρός να μποϊκοτάρουμε, με τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την τουριστική δραστηριότητα που μας διώχνει από τη γη μας», έγραψαν μέλη του «Canarias se exhausta» (Τα Κανάρια Νησιά έχουν εξαντληθεί)στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.