Ένας εξαίρετος λειτουργός του υψίστου, ο αρχιμανδρίτης Αρσένιος Μελισσιανός, με απόφαση του Μητροπολίτη μας υπηρετεί πλέον την τοπική μας εκκλησία εμπλουτίζοντας το πνευματικό της έργο.

Εκτός από Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, έχει αναλάβει τη διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Πάρου και προΐσταται της διαχειριστικής επιτροπής της απορφανισμένης από μοναχές Ι.Μ. του Χριστού του Δάσους – Άγιος Αρσένιος.

Γόνος παριανής οικογένειας, από τη μητέρα του Μοσχούλα, κόρη του αείμνηστου καθηγητή μας Κυριάκου Αλωνιάτη και της συζύγου του Αικατερίνης το γένος Γεωργίου Μουρλά, ο πατήρ Αρσένιος,  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, τέλειωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1996, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και εν συνεχεία στο πανεπιστήμιο Αθηνών στη θεολογική Σχολή στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας. Αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, το 2006 χειροτονήθηκε κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου- Ανω Πατησίων.

Από το 2017 υπηρετεί στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας ως Ιεροκήρυκας .Γνωρίζει και μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως κατηχητής και τώρα συμμετέχει με ομιλίες και κηρύγματα στο πνευματικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Χαιρετίζουμε την εγκατάστασή του στο νησί μας και ευχή όλων μας είναι η μακροημέρευσή του σε ένα τόπο που έχει ανάγκη από την παρουσία πνευματικών  ανθρώπων, πολύ περισσότερο , όταν αυτοί είναι υπηρέτες του Υψίστου.

Κείμενο: κ. Κώστας Αργουζής- πρώην Δήμαρχος Πάρου