Πυροσβεστικό αεροσκάγος  Canadair κατέπεσε σε χαράδρα ενώ επιχειρούσε στη φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο. Στο σημείο της πτώσης πετά τώρα ελικόπτερο για να δει την κατάσταση. Μετά την πτώση ξέσπασε φωτιά. Είναι άγνωστη η κατάσταση των δύο χειριστών.

Το αεροσκάφος μόλις είχε πραγματοποιήσει άφεση νερού στο μέτωπο της φωτιας και έκανε ελιγμό για να επιστρέψει στη θάλασσα για ανεφοδιασμό.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ότι το δεξί φτερό χτύπησε σε δέντρο και, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, προσέκρουσε στο έδαφος μέσα σε ρεματιά.

Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αμυνας. Αυτή τη στιγμή έχει προσεγγίσει το σημείο ήδη πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την πτώση του CL-215

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»