Υπεγράφησαν από το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη δύο αποφάσεις επιχορήγησης για την Τήνο και τη Σίφνο.

Ειδικότερα:
α) Επιχορήγηση του Δήμου Τήνου ποσού 63.380€, για την προμήθεια και τοποθέτηση πινάκων αυτοματισμού 23 αντλιοστασίων και την προμήθεια 23 αντλητικών συγκροτημάτων υδρευτικών γεωτρήσεων στον Δήμο Τήνου, με σκοπό την αντιμετώπιση ανάγκης κάλυψης των απαραίτητων ποσοτήτων πόσιμου νερού των οικισμών, οι οποίοι έχουν πλέον διπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και

β) Επιχορήγηση του Δήμου Σίφνου ποσού 161.200€ για την ωρίμανση της μελέτης αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στις παραλίες της Σίφνου λόγω παράκτιων διαβρώσεων και κυματικών συνθηκών εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι ανωτέρω αποφάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο λήψης μέτρων και δράσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και την υδροδότηση των νησιών μας και συγκεκριμένα στο έργο «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» καθώς και στο έργο «Μελέτες-Έρευνες» αντίστοιχα, του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Οι αποφάσεις επιχορηγήσης συνολικού ύψους 222.580€ στους Δήμους Τήνου και Σίφνου αποδεικνύουν έμπρακτα για άλλη μία φορά τη διαχρονική πολιτική βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη της νησιωτικότητας και των τοπικών κοινωνιών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την αποτελεσματικότητα τους, τις λύσεις και τη συνεχή παροχή επιχορηγήσεων με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στα νησιά μας.»