Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για τις αποφάσεις επιχορήγησης του Δήμου Σίφνου και του Δήμου Τήνου από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Σίφνου με το ποσό των 161.200,00 €, για την ωρίμανση της μελέτης αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στις παραλίες του νησιού, λόγω παράκτιων διαβρώσεων και κυματικών συνθηκών, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς και η επιχορήγηση του Δήμου Τήνου με το ποσό των 63.380,00 €, για την προμήθεια και τοποθέτηση πινάκων αυτοματισμού 23 αντλιοστασίων και την προμήθεια 23 αντλητικών συγκροτημάτων γεωτρήσεων. Οι δαπάνες θα βαρύνουν τις πιστώσεις έργων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη, οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν τα νησιά των Κυκλάδων. Η ηγεσία του Υπουργείου και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτά τα 4 χρόνια, δίνουν λύσεις και είναι αρωγοί στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αλλαγή της εικόνας των νησιών μας. Εν προκειμένω, η συνεργασία της Δημάρχου Σίφνου, κ. Μαρίας Ναδάλη και του Δήμαρχου Τήνου, κ. Γιάννη Σιώτου, με το αρμόδιο Υπουργείο, απέδωσε για ακόμη μια φορά καρπούς, εξασφαλίζοντας για αυτά τα δύο έργα την απαραίτητη χρηματοδότηση, η οποία σηματοδοτεί τη στήριξη της νησιωτικότητας στην πράξη. Συνεχίζουμε μαζί