Σε νέο πεδίο εσωστρέφειας εξελίσσεται η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού περισσεύουν τις τελευταίες ώρες αιχμές, «καρφιά», χαρακτηρισμοί και υπονοούμενα αναφορικά με την νέα -πέμπτη κατά σειρά- υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Με το κύμα αναφορών στον κ. Κασσελάκη να κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα, τους προβληματισμούς του εκφράζουν πλέον στο προσκήνιο ολοένα και περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου για το «φαινόμενο Κασσελάκη», το ρόλο των κοινωνικών δικτύων και την… Μεταπολιτική, λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τις εσωκομματικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα Κασσελάκη, όμως, στηρίζει σθεναρά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος διαθέτει φανατικό εσωκομματικό κοινό, γεγονός που προβληματίζει αρκετά στελέχη του κόμματος, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Κασσελάκης θα δράσει εξ’ ονόματος του κ. Πολάκη, σε περίπτωση που εκλεγεί, με δεδομένο ότι όλο το τελευταίο διάστημα κυοφορούνταν η πιθανότητα να κατέβει υποψήφιος ο Παύλος Πόλακης, κάνοντας τελικά πίσω υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

Στηρίζοντας με κάθε μέσο τον 35χρονο επιχειρηματία, «πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Στέφανου Κασελακη στα Χανιά με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …» σχολίασε στα κοινωνικά δίκτυα αργά χθες το βράδυ ο κ. Πολάκης, ο οποίος απείχε από την παρθενική ομιλία του κ. Κασσελάκη ως υποψήφιος Πρόεδρος λόγω «ιατρικών υποχρεώσεων».

Την ίδια ώρα, πυρά κατά του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Νίκος Φίλης. Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του instagram και από Μεσσίες, είπε ο Νίκος Φίλης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κυρίου Κασσελάκη. Όπως είπε ο πρώην βουλευτής του κόμματος, «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες». «Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

Kαι ο Μπαλτάς στον... χορό των αντιδράσεων

Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του κόμματος, Νίκου Φίλη, κατά του Στέφανου Κασσελάκη, και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς, ασκεί σφοδρή κριτική προς το πρόσωπό του με δισέλιδο άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή».

Με τίτλο «απορίες», ο Αριστείδης Μπαλτάς στο άρθρο του, διατυπώνει ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, παραθέτει και σχολιάζει τις δηλώσεις του και σημειώνει πως «ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει “το ταχύτερο δυνατό” σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, ώστε να συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ακόμη και αν έτσι η διάκριση Αριστερά/Δεξιά εξαερώνεται, ενόσω η ίδια η Αριστερά, μαζί με ολόκληρη την ιστορία της, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Παροντισμός χωρίς όρια».

Κατά τη γνωστή αποστροφή Μητσοτάκη (για τον οποίο ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να τρέφει “μεγάλο σεβασμό”): “Ποιος ενδιαφέρεται για το τι και το πώς της δολοφονίας του Λαμπράκη;”. Αλλά είπαμε: Η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του».

Παράλληλα ο κ. Μπαλτάς αφήνει αιχμές και για τον Παύλο Πολάκη. « Κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ».

Και συνεχίζει με μια δεύτερη «απορία» για τον Παύλο Πολάκη: «Σε πρόσφατη ανάρτησή του ο ίδιος σ. Πολάκης απηύθυνε μομφή στη σ. Αχτσιόγλου γιατί δέχτηκε να δώσει συνέντευξη σε συγκριμένο δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος. Αλλά στον ίδιο δημοσιογράφο είχε δώσει προηγουμένως συνέντευξη ο σ. Νίκος Παππάς, ενώ φαίνεται πως η εφημερίδα θα ζητούσε συνέντευξη από όλους τους υποψηφίους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μήπως εδώ υπάρχει συντροφικό φάουλ; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Απλώς ερωτώ».