Την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κεφάλα στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Κεφάλας, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Η αλλαγή που βιώνει το νησί μας είναι ραγδαία. Η Πάρος βρίσκεται σε μια κομβική περίοδο που θα κρίνει κατά μεγάλο βαθμό τι κληρονομιά θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές αλλά και την ίδια την ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων της σήμερα. Η ανάπτυξη αυτή θα συνεχιστεί αναπόφευκτα. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ στην μοντέρνα ιστορία του νησιού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις ικανότητες μας (από όλες τις πλευρές και παρατάξεις) για να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε τα τωρινά σοβαρά θέματα. Αλλά ίσως ακόμη πιο σημαντικό, να οργανωθούμε και να προετοιμαστούμε συλλογικά για αυτές τις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν με την περαιτέρω ανάπτυξη, η κλίμακα των οποίων θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, 28 ετών, με πολύ όρεξη να προσφέρω, να σκεφτώ, να κερδίσω αλλά επίσης να χάσω και να μάθω πολλά. Βλέποντας την αλλαγή αυτή λοιπόν δεν θα μπορούσα παρά να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να συνεισφέρω στις λύσεις και αισιόδοξα σε μια αξιοπρεπή κληρονομιά. Έτσι, αποφάσισα να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δημοτικό συνδυασμό «ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ» ο οποίος αποτελείται από μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων από διάφορες πτυχές και ειδικότητες και έναν επικεφαλή με μια δέσμευση απέναντι στους πολίτες της Πάρου να ενεργεί προς όφελος τους. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κώστα Μπιζά για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και αισιοδοξώ σε μια σταθερή και σωστή πορεία σε αυτή την κομβική περίοδο για το νησί».

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Κεφάλας μεγάλωσε στον Πρόδρομο της Πάρου όπου και έζησε μέχρι τα 18 του. Έπειτα έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανικών Ενέργειας του Πολυτεχνείου της Βαρσοβίας καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακών σπουδών στα Αειφόρα Ενεργειακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Εργάζεται ως επικεφαλής έρευνας ενεργειακών αγορών για την ΝΑ Ευρώπη στην Aurora Energy Research καθώς και ως υπεύθυνος της οικογενειακής επιχείρησης Heart of Paros Apartments στην Παροικία.

Έχει ζήσει σε 3 διαφορετικές χώρες στην ζωή του.

Το 2020 μαζί με την σύζυγο του, Cecelia Lee (η οποία είναι Αμερικανίδα και γνωρίστηκαν όταν ήταν 15 ετών), μετακόμισαν στην Πάρο όπου και βρίσκονται εδώ και 3 χρόνια. Εκείνη είναι κτηνίατρος και ζωγράφος.

Σήμερα είναι κάτοικοι Κώστου, και ευελπιστούν να κάνουν την οικογένεια τους στο νησί που μεγάλωσε και αγαπάει.

Τέλος είναι φυσιολάτρης και αθλητής ποδηλασίας και γνωρίζει κάθε χωματόδρομο και μονοπάτι του νησιού.