Σήμερα 18 Ιουλίου 2023, ενημερώθηκε ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς, από τον Κτηνίατρο της Π.Ε. Πάρου για κλοπή νερού από αγωγό ύδρευσης του Κτηνιατρείου της Π.Ε. Πάρου.

Στις 17.7.23 διαπιστώθηκε να τρέχει νερό από αγωγό της ΔΕΥΑΠ, στον ανατολικό μαντρότοιχο του οικοπέδου του κτηνιατρείου όπου βρίσκονται δημοτικές αποθήκες.

Κατόπιν ενημερώθηκε άμεσα ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΠ για την βλάβη. Σήμερα 18.7.23, το συνεργείο της ΔΕΥΑΠ ενημέρωσε τον Κτηνίατρο ότι υπήρχε παράλληλη παράνομη σύνδεση από τον αγωγό ύδρευσης του κτηνιατρείου προς το παρακείμενο παρκινγκ, η οποία σύνδεση είχε υποστεί την βλάβη που προαναφέραμε.

Ενώ η συνήθης κατανάλωση του υδρομέτρου του κτηνιατρείου είναι 4-5 κυβικά κάθε τετράμηνο, σήμερα ενημερώθηκε η κτηνιατρική υπηρεσία ότι το συγκεκριμένο υδρόμετρο έχει καταγράψει 100 κυβικά το τελευταίο διάστημα.

Καταγγέλλουμε την κλοπή του νερού στις Αστυνομικές Αρχές και συγχρόνως ζητάμε από την ΔΕΥΑΠ να μην χρεώσει το σχετικό τίμημα στον λογαριασμό του κτηνιατρείου διότι προφανώς έχει επέλθει η παράλληλη και παράνομη σύνδεση από τους πλανώδιους που βρίσκονται περιμετρικά μέσα στο πάρκινγκ "Φυστικιές".

Είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία του νησιού μας ότι από αρχές Μαΐου συγκροτημένες ομάδες ατόμων έχουν κατασκηνώσει στον χώρο που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο Πάρου, δίπλα στο Κτηνιατρείο, μέσα στο δημοτικό πάρκινγκ "Φυστικιές", δίπλα στα αρχαία ψηφιδωτά κ.α., μένοντας μέσα και έξω από αυτοκίνητα ή στήνοντας πρόχειρους καταυλισμούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για την υγιεινή διαβίωση τους, όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση, δοχεία συλλογής και μέσα αποκομιδής των απορριμμάτων και δυνατότητες ατομικής καθαριότητας.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς