Ένα θλιβερό περιστατικό καταγγέλλει ο κ. Γιώργος Κρητικός, υπάλληλος του κυνοκομείου Ρόδου.

Κτηνοτρόφος άφησε στην βραχονησίδα Μάκρη ένα κοπάδια αιγοπροβάτων χωρίς τροφή και νερό. Πολλά από αυτά, πέθαναν από ασιτία.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, ειδοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου με φωτογραφικό υλικό για το γεγονός, ενώ έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Εισαγγελία για την υπόθεση, που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο κ. Κρητικός αναφέρει πως τα ζώα θα πρέπει να είχαν μείνει πολύ καιρό χωρίς τροφή και νερό, γιατί είναι τόσο εξουθενωμένα, που χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν από τα βράχια και σκοτώνονται.

Εκτιμά ότι αρχικά το κοπάδι αριθμούσε γύρω στα 50 ζώα. Όπως λέει, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια σίτισης των ζώων, τα οποία δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία σίτισης, λόγω αδυναμίας. Υπολογίζεται ότι σήμερα είναι ζωντανά γύρω στα 25. Εθελοντές έχουν καταφέρει να διασώσουν 2 από αυτά, από τα ψηλά σημεία όπου είχαν καταφύγει.

Ο κ. Κρητικός ανέφερε πως θα έρθει σε βοήθεια και το Λιμενικό, για να ελεγχθούν και άλλες βραχονησίδες, στις οποίες ενδεχομένως κάποιοι κτηνοτρόφοι να έχουν αφήσει κι άλλα ζώα.