Σε συγκέντρωση υπογραφών στήριξης στο πρόσωπο της ιατρού του νησιού, Ειρήνης Ντιακώβα, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, οι κάτοικοι της Νισύρου καταγγέλλοντας ως ψευδή και προσβλητική την αναφορά του δημάρχου, Χριστοφή Κορωναίου, ότι “η συμπεριφορά της προς μια μερίδα κατοίκων που ψήφισαν τη παράταξη του κ Κορωναίου δεν είναι η πρέπουσα  που θα έπρεπε να επιδεικνύει υπονοώντας ότι παρέχει τις υπηρεσίες υγείας με βάση τις κομματικές προτιμήσεις  του καθενός”.

Οι υπογράφοντες την επιστολή υπογραμμίζουν ότι “ουδεμία καταγγελία η έκφραση παραπόνων έχει υπάρξει στα 16 χρόνια της θητείας της κ. Ντιακώβα η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Νισύρου, ενώ είναι πάρα πολλά τα μηνύματα αναγνώρισης του έργου και της παρέμβασης της σε κρίσιμα θέματα υγείας εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών”.

Χ. Κορωναίος: Να έρθει δεύτερος ιατρός

Στην επιστολή –αναφορά του δημάρχου προς τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χ. Ροϊλό, ζητείται να προσληφθεί δεύτερος ιατρός για να διασφαλιστεί η ιατρική κάλυψη για όλους τους κατοίκους ανεξαιρέτως της πολιτικής τοποθέτησης τους.

Ο κ. Κορωναίος συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι “η συμπεριφορά της ιατρού Ειρήνης Ντιακώβα προς μια μερίδα κατοίκων που ψήφισαν τον ίδιο και την παράταξη του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δεν είναι η πρέπουσα που πρέπει να επιδεικνύει”.

Επικαλείται συγκεκριμένα περιστατικό που συνέβη το προηγούμενο Σάββατο στο οποίο ένας νεαρός είχε ατύχημα με δίκυκλο όμως υπήρξε όπως σημειώνει, μεγάλη καθυστέρηση έως ότου ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ προκειμένου να σταλεί ελικόπτερο (δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο).

Αποτέλεσμα ο νεαρός να παραμείνει στο ιατρείο χωρίς την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη μέχρι τις 3 μ.μ. οπότε και έγινε η αεροδιακομιδή.

Ο δήμαρχος Νισύρου στην επιστολή του προς την 2Η ΔΥΠΕ αναφέρεται στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με την ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN για άμεση αεροδιακομιδή, όταν δεν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα από ΕΚΑΒ η οποία όμως παροχή δεν αξιοποιήθηκε για αδιευκρίνιστους, όπως υπογραμμίζει, λόγους.