Το ναυάγιο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 16 μετανάστες που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου. Η Πάρος έδειξε το πιο ανθρώπινο πρόσωπο στους διασωθέντες…

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, αρωγής και αλληλεγγύης προς τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι σύμφωνα με μαρτυρίες, πλήρωσαν 8.000 ευρώ ο καθένας για το μοιραίο ταξίδι, εκδηλώθηκε στην Πάρο. Πάρα πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έσπευσαν να προσφέρουν ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης προς ανακούφιση των ταλαιπωρημένων ναυαγών.

Μάλιστα, οι συγκινητικές προσφορές αγάπης των Παριανών, την ημέρα της πιο ελπιδοφόρας χριστιανικής γιορτής, ανήμερα της Γέννησης του Κυρίου μας, ήταν τόσες πολλές που μετά από λίγο δεν γίνονταν άλλες δεκτές.


80 άτομα στο σκάφος

Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο ιστιοφόρο που έχει ρυμουλκηθεί στη Νάουσα Πάρου επέβαιναν περίπου 80 άτομα. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ertnews.gr newsit.gr