Οι κρατήσεις για τους δύο ελληνικούς προορισμούς έχουν ξεκινήσει ήδη.

“Η Kuwait Airways είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη των τακτικών εμπορικών πτήσεων της προς την Ελλάδα, και συγκεκριμένα προς τους προορισμούς Αθήνα και Μύκονο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο 2023. Αυτοί οι δύο προορισμοί συγκαταλέγονται μεταξύ των σημαντικών προορισμών για τους αξιόλογους πελάτες μας με βάση την επιλογή τους και λόγω των τουριστικών αξιοθέατων, της ποικίλης αρχαίας κληρονομιάς, καθώς και των ιστορικών και πολιτιστικών χώρων”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Kuwait Airways, Eng. Maen Razouqi.

Όσον αφορά τον Έλληνα πρέσβη στη χώρα, Κωνσταντίνο Πιπερίγκο, σχολίασε ότι αυτό είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των διμερών δεσμών.

“Η έναρξη των δύο αυτών προορισμών θα διευκολύνει τους επιβάτες να ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα, καθώς και θα τους δώσει μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουν την ιστορία της Ελλάδας με τον ποικίλο πολιτισμό της, εκτός από την απόλαυση διακοπών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων”, σημείωσε ο Έλληνας πρέσβης.

Επιπλέον, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kuwait Airways, κ. Adel Al-Sanea, δήλωσε πως οι δύο νέες συνδέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Διεύθυνσης και των πρωτοβουλιών τους για την επέκταση του δικτύου της Blue Bird, συνδέοντας τις χώρες του κόσμου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής της σημασίας και του ευνοϊκού της κλίματος.

Η Kuwait Airways ιδρύθηκε το 1953 αρχικά με την ονομασία Kuwait National Airways, ως ιδιωτική εταιρία και πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση τον Μάρτιο του 1954. Η κυβέρνηση του Κουβέιτ αύξησε τη συμμετοχή της στην αεροπορική εταιρία στο 100% στις αρχές της δεκαετίας του 1960.