Μετά από ενέργειες του δημάρχου η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις παραλίες !

Τελικά η επικοινωνιακή πολιτική του Μ. Κωβαίου έχει «ξεφύγει».

Από τότε που ξεκίνησε το κίνημα που διεκδικεί την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, με μια σειρά από προφάσεις βρίσκεται απέναντι του. Τα επιχειρήματα είναι: «η Πάρος έχει και ελεύθερες παραλίες», «ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα», «Λόγω υποστελέχωσης δεν μπορούν να διενεργηθούν από τις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου έλεγχοι» κλπ.

Από τότε δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία παρότι υπήρχε η στήριξη των πολιτών.

Επειδή τελικά η μνήμη του Μ. Κωβαίου είναι ασθενής όταν θέλει, του θυμίζουμε:

Ø  Το έγγραφο που απέστειλε προς τους μισθωτές των παραλιών απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, προήλθε από θέμα που φέραμε εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό.

Ø  Η καταγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου προήλθε επίσης από θέμα που φέραμε εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπήρξε ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό, η οποία προέβλεπε και κοινοποίηση στο ΑΤ Πάρου που δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα το ΑΤ Πάρου κινήθηκε μετά από καταγγελία της κίνησης πολιτών.

Η αυτοψία σε τρείς περιπτώσεις από την Δημοτική Αστυνομίαέγιναν  εκ των υστέρων και κάτω από την πίεση των γεγονότων, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο επικαλούνταν την υποστελέχωση των υπηρεσιών για μην γίνονται έλεγχοι.

Η παρέμβαση της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις για «μέτρα», είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί το κίνημα που διεκδικεί την ελεύθερη πρόσβαση του λαού στις παραλίες.

Όσο κι’ αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να τα «μαζέψει» βρέθηκε απέναντι από τους παριανούς και τους επισκέπτες του νησιού μας που διεκδικούν το αυτονόητο. Δεν μπόρεσε καν να υπερασπιστεί την δυο φορές απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άρνηση παραχώρησης της Μικρής Σάντα.

Κι αν επικαλείται την εκ του νόμου αδυναμία παρέμβασης στις παραλίες, μπορεί να μας πει τι συμβαίνει εκεί που έχει δικαιοδοσία; Πλατείες, πεζοδρόμια, χώροι στάθμευσης βρίσκονται στο έλεος της αυθαιρεσίαςκαι της παράνομης κατάληψης. Αμέτρητες φορές τα έχουμε καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά η σκέψη του Μ. Κωβαίου είναι πως αυτές οι «πλάτες» στην ανομία θα μεταφραστούν τον Οκτώβρη σε ψήφους.

Αυτοί είναι …και δεν αλλάζουν. Ας τους απαλλάξουμε εμείς…