Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί θεματική συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με αντικείμενο οικονομία, ανάπτυξη και αγορά εργασίας.

O πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει έναν μίνι απολογισμό της τετραετίας, παρουσιάζοντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνησή του για την ανακούφιση των νοικοκυριών μετά τις αυξήσεις φωτιά που είδαν τα νοικοκυριά ως συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έφερε άλματα στον πληθωρισμό και στην ενέργεια.

Παράλληλα, θα αναδείξει την στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που μετά την πανδημία του κορωνοϊού, χτυπήθηκαν και από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια, με την κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα για την υποστήριξή τους.

Παράλληλα αναμένεται να αναφερθεί και στη μείωση φόρων και εισφορών -όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά-, στις αυξήσεις στις συντάξεις -η οποία σημειώνεται για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια-, αλλά και στις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Τα σενάρια για νέες παροχές

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με το αν θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, με την εφημερίδα «Τα Νέα» να αποκαλύπτουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δώρο Πάσχα 300 ευρώ προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ άλλο σενάριο κάνει λόγο για ξεπάγωμα των τριετιών, ενώ πάντα στο τραπέζι βρίσκεται και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και τις περιοδείες, με την Κρήτη να ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου επίσης αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου. Για τον κ. Μητσοτάκη, η μάχη της Κρήτης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η ΝΔ το 2019 έχασε και στους τέσσερις νομούς της πατρίδας του πρωθυπουργού, παρά τη σαρωτική της επικράτηση στην επικράτεια. Μάλιστα, στο Ηράκλειο υπέστη τη βαρύτερη ήττα της με 13 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλύτερη ήταν η εικόνα στα Χανιά.

Στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, η ΝΔ έχασε για 200 και 100 ψήφους αντίστοιχα. Πλέον, στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν την ιστορική ανατροπή και να βάψουν «γαλάζιους» κάποιους νομούς της Κρήτης, με δεδομένο ότι στην εξίσωση έχει μπει εκ νέου και το ΠΑΣΟΚ που είχε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά το 2019.