Eνώ το νέο σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» το βράδυ της Κυριακής, τα νησιά  των Κυκλάδων ντύθηκαν από νωρίς το πρωί στα «λευκά» χαρίζοντας μοναδικές εικόνες.

Οι πρώτες «άσπρες» εικόνες φτάνουν απο το χωριό Βουρκωτή της Άνδρου σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Εικόνες από τη χιονισμένη Άνδρο:


Χιόνια και στην... Ερμούπολη

Αισθητή και έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Σύρο, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Εικόνες από τη Σύρο:


Στα λευκά και η Νάξος

Όπως μπορείτε να δείτε, στα λευκά «ντύθηκε» και το Φιλότι της Νάξου.

Το 'στρωσε και στο νησί των ανέμων

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έντυσε στα λευκά και την Μύκονο. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές.

Aπό τον λευκό κλοιό, μάλιστα, δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού. Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που καταγράφει το παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρύσουν.

Στα λευκά και οι Άγιοι Πάντες-Λεύκες - Δείτε Φωτογραφίες

Πηγή: Protothema.gr

Φωτογραφίες: Paros Photography