Η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν την απλοποίηση, ενοποίηση, κωδικοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους ελέγχους, επισήμανε στον ΣΚΑΪ και την Πρωινή Ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τις παρανομίες στην παραλία «Μικρή Σάντα Μαρία» της Πάρου και την παρέμβαση του λεγόμενου «Κινήματος της Πετσέτας».

Όλες οι υπηρεσίες είναι υπό γενικό συντονισμό, αυτό που θα δούμε ως επόμενο βήμα για να επιβάλλονται τα πρόστιμα είναι η απλοποίηση, η ενοποίηση των διαδικασιών για τα καλύτερα αποτελέσματα σημείωσε. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι στην περίπτωση της Μυκόνου ο πρωθυπουργός μετέφερε αρμοδιότητες από το Δήμο στο κεντρικό κράτος.

«Υπεράνω όλων είναι η εφαρμογή του νόμου, δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση πουθενά», ξεκαθάρισε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι έλεγχοι γίνονται και θα γίνονται με μεγαλύτερη ένταση, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους πολίτες και το νόμο.

Με αφορμή την υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα δει θέματα προσωπικού, αποσαφηνίζοντας πάντως ότι οι δυνατότητες του κράτους δεν είναι απεριόριστες.

Η κοινωνία των πολιτών πολλές φορές αναδεικνύει πολύ πιο γρήγορα ζητήματα και επισπεύδει την επίλυση των διαδικασιών, η οποία όμως έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση διευκρίνισε για το θέμα.
Υπάρχει θέμα εφαρμογής του νόμου, σεβασμού των συμβάσεων συγκεκριμένου χώρου. Οι πολίτες και στην Πάρο και σε άλλα περιστατικά, βγαίνουν μπροστά, πολλοί θα μπορούσαν να πουν τα αυτονόητα, εμείς θα πούμε ότι αυτό που διεκδικούν εμείς οφείλουμε να το διασφαλίσουμε, δηλαδή ό,τι έχει συμφωνηθεί να τηρείται, σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι κυβέρνηση δεν περίμενε τώρα να ξεκινήσει τώρα τους ελέγχους ή την επιβολή προστίμων ούτε τις πολύ σοβαρές κυρώσεις όπως τις κατεδαφίσεις.

«Στη συγκεκριμένη παραλία, που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το θέμα, οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν προηγηθεί εδώ και κάποιες μέρες, 21 Ιουλίου και  24 Ιουλίου.  Οι συμβάσεις παραχώρησης απείχαν από την εικόνα».

«Με χαρά είδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η παραλία έχει μεγάλη διαφορά, το κράτος επενέβη άμεσα» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.