Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες, Μιχάλης Κιριαζάνος, δήλωσε ότι στη «Μικρή Σάντα Μαρία» έχει οριστεί δικάσιμος για τον επαγγελματία που παρανόμως είχε τοποθετήσει ξαπλώστρες.

«Ευτυχώς τις απομάκρυνε, δεν ξέρουμε για πόσο καιρό, αλλά σίγουρα είναι μια μεγάλη νίκη, μια αρχή για κάτι καλύτερο. Εμείς με τα πενιχρά μέσα που έχουμε τις συμβάσεις από τη Διαύγεια και κάποιες αεροφωτογραφίες από τους χώρους είδαμε ότι έχουν παραχωρηθεί 7.186 τετραγωνικά νόμιμα στους επιχειρηματίες, και έχουν καλυφθεί συνολικά 18.800 τετραγωνικά, 11.500 τετραγωνικά παράνομης κατάληψης. Ξεχείλισε το ποτήρι και δόθηκε αφορμή να προχωρήσει η κίνησή μας» υπογράμμισε ο κ. Κιριαζάνος

«Μαζικοί έλεγχοι τον Αύγουστο»

Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος επισήμανε ότι ξεκινούν μαζικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις παραλίες τον Αύγουστο, με μικτά κλιμάκια υπαλλήλων και αν χρειαστεί με μετακίνηση υπαλλήλων από άλλες Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου στις Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου των νησιών για αποτελεσματικότερες ελέγχους.