Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη βίλα στον Φωκό της Μυκόνου και το εκκλησάκι που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της.  Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η βίλα και ο χώρος που είναι το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης το οποίο έχει θαφτεί, ανήκει στον Κ. Πηλαδάκη και όχι στον Α. Ρέμο που έχει τη διπλανή βίλα.

Οι σχετικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ενδιαφέρον εξαγοράς από μια γυναίκα, μέλος αραβικής οικογένειας, ενώ και στο γεγονός ότι οι βίλες μισθώνονταν επί χρόνια σε διάφορους τουρίστες, μεταξύ των οποίων και Άραβες, αποδίδουν αρκετοί το «θάψιμο» του μικρού ναού.

Τα θυρανοίξια της εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης έγιναν στις 21 Αυγούστου 2015, λίγο διάστημα μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής των βιλών από τους Α. Ρέμο και Κ. Πηλαδάκη. Το δε μπάζωμα πρέπει να συντελέστηκε πριν από μερικούς μήνες, καθώς μέχρι τον Ιούνιο του 2023 το εκκλησάκι δέσποζε μέσα στο οικόπεδο της βίλας.

piladakis-remos-2


Η αντίδραση Πηλαδάκη

Από πλευράς των ιδιοκτητών, ο Κ. Πηλαδάκης, μιλώντας στο protothema.gr, τόνισε ότι ο ναΐσκος είναι κατασκευασμένος σε ιδιωτικό χώρο, εντός της έκτασης των 12 στρεμμάτων στον Φωκό της Μυκόνου, χωρίς να έχει καμία σχέση ή εμπλοκή η Εκκλησία. Ακόμη σημείωσε ότι «κάθε τετραγωνικό έχει χτιστεί νόμιμα», και ότι ειδικά για το εκκλησάκι κατατέθηκαν ήδη από το 2015 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να ληφθεί άδεια από τη ναοδομία, υπηρεσία που στο μεταξύ καταργήθηκε. Μάλιστα, αναφερόμενος στις ενέργειες του αντιδημάρχου Μυκόνου, δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μηνύσεις για την είσοδο τρίτων προσώπων στην ιδιοκτησία του. Την υπόθεση έχουν αναλάβει ήδη οι δικηγόροι του.

Ένα άλλο όμως κρίσιμο ζήτημα που προκύπτει από την αντίδραση του κ. Πηλαδάκη είναι ότι η έκταση που περιλαμβάνει, εκτός από το εκκλησάκι, τις δύο πολυτελείς οικίες και ανήκει στην εταιρεία R&P Real Estate Investments, διατίθεται προς πώληση προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη, αλλιώς θα περάσει στα χέρια servicer.

Με άλλα λόγια, έχει δοθεί ένα περιθώριο χρόνου από την εταιρεία servicer που, κατά πληροφορίες, είναι η Intrum, προκειμένου οι δύο συνιδιοκτήτες να πουλήσουν το ακίνητο. Αν όμως αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα περάσει στον έλεγχο της Intrum και θα ακολουθήσει τον δρόμο του πλειστηριασμού... Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμη και η πιθανότητα να γίνει αίτηση κατεδάφισης του ναΐσκου.

Πηγή: protothema.gr