Δύο ποικιλίες κρασιών από την Ελλάδα ξεχωρίζει το Taste Atlas ανάμεσα στις καλύτερες από όλο τον κόσμο, εκεί όπου φιγουράρουν κρασιά από Γαλλία, Ιταλία, Χιλή, Αργεντινή.

Mάλιστα, εκτός από τα ελληνικά κρασιά, το Taste Atlas συμπεριέλαβε και ελληνικούς καφέδες, αλλά και ούζο και τσικουδιά, μέσα στα 100 καλύτερα ποτά στον κόσμο.

Το Vinsanto Σαντορίνης

Στη 2η θέση της λίστας του το Taste Atlas τοποθετεί το Vinsanto. Όπως αναφέρει, είναι ένα επιδόρπιο κρασί από τη Σαντορίνη. Φτιάχνεται με λιαστά σταφύλια Ασύρτικο και Αηδάνι. Παρά το εκπληκτικά παρόμοιο όνομα, αυτό το ελληνικό κρασί δεν έχει πολλά κοινά με το πιο διάσημο Vin Santo από την Τοσκάνη. Τα σταφύλια λιάζονται για περίπου δεκατέσσερις ημέρες και στη συνέχεια ζυμώνονται και ωριμάζουν.

Αυτό το κρασί πρέπει να παλαιωθεί σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά οι περισσότεροι παραγωγοί επιλέγουν μεγαλύτερη ωρίμανση. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό και πυκνό κρασί γεμάτο γεύση και πλούσιο σε αρώματα. Αν και οι δύο ποικιλίες σταφυλιού είναι λευκής φλούδας, το Vinsanto θα αποκτήσει ένα λαχταριστό χρυσό χρώμα που τείνει να μετατρέπεται σε πιο σκούρες κεχριμπαρένιες αποχρώσεις καθώς το κρασί παλαιώνει.