Πολλά άγνωστα ονόματα, αλλά και αρκετούς «διάσημους» στο χώρο της πολιτικής, περιλαμβάνονται στην ομάδα των ανθρώπων του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ανασυγκρότηση του κόμματος, η αναδιοργάνωση των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη, η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ εντός κι εκτός Βουλής και τα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά, στην κοινωνία και στα Μέσα Ενημέρωσης, είναι στις πρώτες προτεραιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2017, και τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον ευρωβουλευτή, είχε συγκροτηθεί μια ομάδα γύρω του, ένας κορμός από στενούς συνεργάτες που τον ακολούθησαν και στη νέα πορεία προς την κατάκτηση της κορυφής στο ΠΑΣΟΚ.

Ανθρωποι που μπορεί για τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, να θεωρούνταν «άκαπνοι», η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για αρκετούς «μπαρουτοκαπνισμένους» στην πολιτική.

Στους πολύ κοντινούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, συγκαταλέγονται ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, χρόνια στο ΚΙΝΑΛ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των Τομέων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιφερειακού Σχεδιασμού, αλλά και ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που είχε συγκρουστεί σφόδρα με την προηγούμενη ηγεσία.

Στ. Ξεκαλάκης

Ο Ξεκαλάκης, μηχανικός στο επάγγελμα, ήταν και το 2017 στην οργανωτική ομάδα, έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα στην προεκλογική περίοδο. Ομοίως και ο Σπυρόπουλος βρίσκεται χρόνια κοντά στο νέο αρχηγό, μηχανικός κι αυτός στο επάγγελμα με δικό του γραφείο. Δεν αποκλείεται ο Ξεκαλάκης να προταθεί για νέος γραμματέας στο κόμμα.

Η Μάρα Κουκουδάκη, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ και από τους πιο ικανούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Βασίλης Πανάγου, ούτε καν 30 ετών, σήκωσε το βάρος της οργάνωσης των περιοδειών ανά την Ελλάδα αλλά κυρίως την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στα social media και την «κατασκευή» προεκλογικών σποτ και αφισών.

Μάρα Κουκουδάκη

Στο γραφείο τύπου όλους αυτούς τους μήνες «έτρεξαν» ο γνωστός επικοινωνιολόγος Βαγγέλης Τσόγκας, η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη, ο Νίκος Παπάζογλου που χρόνια ήταν στο γραφείο στις Βρυξέλλες, αλλά και ο Παναγιώτης Βλάχος ο οποίος δεν θα απέκλειε κανείς το σενάριο να είναι νέος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Αν και για τη θέση αυτή ακούγεται και το σενάριο για γυναίκα – δημοσιογράφο, το όνομα της οποίας δεν έχει ακουστεί.

Ο Γιώργος Τσολιάς, ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, ήταν πάντα δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη στα γραφεία της Ιπποκράτους.

Βασίλης Πανάγου

Πάνος Βλάχος

Βουλευτές και πολιτικά στελέχη

Πρώτος που στήριξε όσο λίγοι το νέο αρχηγό ήταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαίας, ο οποίος ασφαλώς θα έχει ενεργό ρόλο στο κόμμα.

Επίσης ο νέος σε ηλικία βουλευτής, Μιχάλης Κατρίνης, το όνομα του οποίου ακούγεται για νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αν δεν επιλεγεί για τη θέση αυτή ο «Νέστορας» του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης.

Πλάι στον Ανδρουλάκη βρέθηκαν επίσης από την αρχή οι βουλευτές Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Φραγκίδης, Ευαγγελία Λιακούλη και Αποστόλης Πάνας. Στο δεύτερο γύρο τον στήριξαν ανοικτά η Χαρά Κεφαλίδου, η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Δ. Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Πολύ στενός συνομιλητής του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν τέλος ο Πάρης Κουκουλόπουλος.