Ο Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Ζαμπέρ Αλ Θάνι -θείος του Εμίρη, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν- ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους άνδρες στο Κατάρ, είναι ανάμεσα στα ιδιωτικά funds που θέλουν να αγοράσουν την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε σχετικό δημοσίευμα, η γαλλική εφημερίδα «L Equipe» για τον Αλ Θάνι, ο οποίος είναι γνωστός στην Αγγλία και ειδικά στο Λονδίνο, όπου έχει το προσωνύμιο «ο άνθρωπος που αγόρασε την πόλη» λόγω των τεράστιων επενδύσεών του σε ακίνητα και σε πολλές ιδιωτικές εταιρείες.

Σε αυτή την προσπάθεια εξαγοράς του αγγλικού συλλόγου, ο Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Ζαμπέρ Αλ Θάνι, έχει την υποστήριξη του γιού του, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Ζαμπέρ Αλ Θάνι, καθώς οι δύο άνδρες και οι συνεργάτες τους θα μπορούσαν στην συνέχεια, να διορίσουν έναν αντιπρόεδρο εάν υλοποιηθεί η επιθυμία τους να αποκτήσουν τους «κόκκινους διάβολους».

Ο Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Ζαμπέρ Αλ Θάνι, είναι 63 ετών, πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ και υπουργός Εξωτερικών. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους άνδρες στην πρόσφατη «επέκταση» του Κατάρ στην διεθνή σκηνή, ενώ διετέλεσε «αφεντικό» της Qatar Investment Authority.