Υπογράφηκε σήμερα  2 Ιουνίου 2022 από τον Έπαρχο Πάρου, Κώστα Μπιζά και τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο το συμβόλαιο παραχώρησης ακινήτου έκτασης 17.249,00 τ.μ. από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Πάρου, για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε μάχη με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την παραχώρηση από πλευράς της, οικοπέδου για την ανέγερση Γυμνασίου και στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με την ολοκλήρωση της  διαδικασίας, η πράξη παραχώρησης υπεγράφη σήμερα από τον Έπαρχο Πάρου κ. Κώστα Μπιζά ως εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο.

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε την πλήρη ικανοποίηση και χαρά του για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας που θα συμβάλει στην ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου. Ενός σύγχρονου σχολείου που θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές για την εκπαίδευση, την άθληση και την πολιτισμική αναβάθμιση του νησιού. Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου για την ένταξη του έργου στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ( ΕΣΠΑ 2021 -2027 ) αφού κατατεθεί από τον Δήμο Πάρου ο σχετικός φάκελος για χρηματοδότηση.

«Καλορίζικο το νέο ακίνητο στον Δήμο μας με την ελπίδα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ωρίμανση του φακέλου για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου και ότι οι τελικοί αποδέκτες που θα είναι τα παιδιά μας να το χαρούν, να το σεβαστούν και να το απολαύσουν» ανέφερε ο κ. Μπιζάς.