Την υποψηφιότητα του Γιάννη Μαυροκέφαλου, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Ο κ. Μαυροκέφαλος, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Η ανιδιοτελής αγάπη και το όραμά μου για τον τόπο μας, με οδήγησαν στην συμπόρευση με το συνδυασμό νίκης "ΠΑΡΟΣ με ΕΥΘΥΝΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ". Θεωρώ ότι η στήριξη του συνδυασμού με επικεφαλής τον Κώστα Μπιζά, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τομείς υγείας, πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού και τουρισμού.

Ο πλήρης σεβασμός της καθημερινότητας των Παριανών, στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της αστικής κινητικότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, αποτελούν το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας. Στον αγώνα αυτό η νέα γενιά αλλά και οι νέες τεχνολογίες πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο».

Βιογραφικό

- O Γιάννης Μαυροκέφαλος του Νικολάου και της Ελεάννας Μπάλιου, γεννήθηκε το 1991.

- Είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), όπου κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε υποτροφία φοίτησης.

- Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Ναυτιλιακά (M.Sc. in Marine Policy) από το Πανεπιστήμιο του Cardiff του Ηνωμένου Βασιλείου.

- Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έχει άριστη γνώση Αγγλικών, Γαλλικών και Η/Υ.

- Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στον χώρο του τουρισμού και της εστίασης στην Πάρο.

- Μετά το πέρας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και των μεταπτυχιακών του σπουδών, έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο ως ναυλομεσίτης (charter broker) στον τομέα του Yachting, όπου δραστηριοποιείται ως σήμερα σε διεθνές επίπεδο.

- Στην έως τώρα επαγγελματική του πορεία έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως διευθυντής ναυλώσεων για τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία ενοικιάσεως ιστιοπλοϊκών σκαφών παγκοσμίως, ενώ από το 2017 ως σήμερα, διατηρεί παράλληλα τη δική του εταιρία ναυλώσεων.

- Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης, το παραδοσιακό βιολί και τον εθελοντισμό, ενώ στο παρελθόν υπήρξε αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, αλλά και του κλασικού αθλητισμού στον οποίο γνώρισε σημαντικές διακρίσεις.