Δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου και ώρα 19.00, σε αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου AthensMarriot στην Αθήνα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ είναι η πρώτη μετά τις Εθνικές εκλογές και την εκλογή της νέας Κυβέρνησης της χώρας αλλά και ουσιαστικά, η τελευταία πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στις εργασίες του Δ.Σ. έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας μας, οι νεοεκλεγέντες Βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ κος Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα Μαριάννα Νικολαίδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και ο νεοεκλεγής Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κος Λάζαρος Κυρίζογλου,  Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Θερμά συγχαρητήρια προς τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αλλά και για το συνάδελφό μας κο Κωνσταντίνο Κουκά Δήμαρχο Μυκονίων ο οποίος εξελέγη Β΄Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας έτσι επάξια τους Νησιωτικούς Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση ενός συνοπτικού απολογισμού των δράσεων, αλλά και των βασικών προτεραιοτήτων της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Αντώνη Β. Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, αλλά και τοποθετήσεις από τους προσκεκλημένους μας, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.

Τα κύρια θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη,  είναι:

1ον: η ενημέρωση για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος  Νοτίου Αιγαίου με εισηγητές τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Ε. Π  Ν. Αιγαίου κο Αντώνη Βουτσίνο,

2ον: η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τους Δήμους μας και την Ψηφιακή τους ασφάλεια, με εισηγητές τον κο Πόκκια Γεώργιο Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΔ και τον κο Γ. Σκοκέα Πιστοποιημένο Επιθεωρητή για προσωπικά δεδομένα.

3ον:  ο Πιλοτικός Οδικός Χάρτης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με εισηγητή τον Δρ Ευθύμιο Λέκκα καθηγητή του ΕΚΠΑ.

4ον:  ο οικονομικός απολογισμός της ΠΕΔ για το οικονομικό έτος 2022,  ενώ στα θέματα περιλαμβάνονται και μία σειρά δράσεων της ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους μας για κοινωνικούς , πολιτιστικούς κι αθλητικούς σκοπούς.