Την υποψηφιότητα του Νίκου Μαλατέστα, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Μαλατέστας, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Ανταποκρίθηκα με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση του Κώστα Μπιζά να συμμετάσχω στο συνδυασμό για τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του οποίου είναι επικεφαλής. Και αυτό γιατί τόσο το ήθος, η προσωπικότητα και η ιστορία του Κώστα Μπιζά, όσο και το ψηλό επίπεδο και η κοινωνική συνεισφορά των ανθρώπων που συγκροτούν την παράταξη «ΠΑΡΟΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ» αποτελούν εγγύηση ότι επιτέλους η εξέλιξη της Πάρου μπορεί να κινηθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που μέχρι σήμερα ακολουθεί. Αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης είναι επιτακτική ανάγκη αν θέλουμε να διασώσουμε τη φυσιογνωμία και την κοινωνική συνοχή αυτού του μοναδικού τόπου που τόσο πολύ αγαπάμε. Το έργο αυτό είναι αναμφίβολα δύσκολο και προϋποθέτει μια ομάδα ικανών ανθρώπων που μοιράζονται κοινές αξίες και όραμα, στρατευμένων στο συγκεκριμένο στόχο. Και η παράταξή μας διαθέτει τόσο την ομάδα όσο και την αφοσίωση στο στόχο. Διαθέτει και τη διαχειριστική επάρκεια και την αντίληψη του μακροχρόνιου σχεδιασμού. Στρατεύομαι κι εγώ με τις δυνάμεις και ικανότητες που διαθέτω μαζί με όλα τα μέλη της παράταξης στην προσπάθεια να κερδίσουμε τις εκλογές για να φέρουμε ένα νέο ήθος διοίκησης και να καταστήσουμε τη Δημοτική Αρχή αποτελεσματική και καινοτόμο».

Βιογραφικό

-       Ο Νίκος Μαλατέστας γεννήθηκε το 1954.

-       Είναι πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 1972 - 1977

-       Έχει άνω των 40 ετών συνεχή επαγγελματική απασχόληση στο αντικείμενο των μελετών μεγάλων υδραυλικών έργων (φραγμάτων, υδροηλεκτρικών έργων, αντιπλημμυρικών έργων, υδρεύσεων και αποχετεύσεων, διαχείρισης υδατικών πόρων) στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας.

-       Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελετητικού Γραφείου «Γ. Καραβοκύρης και Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.»

-       Μέλος και επί μια οκταετία (1996 – 2004) Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ναουσαίων της Αθήνας.

-       Τρεις θητείες (2007, 2020, 2021) Πρόεδρος και μια (2022) Γραμματέας της Ομοσπονδίας Παριανών Συλλόγων της Αθήνας (ΟΠΑΣ).

-       Μέλος επί μια δεκαετία (2009 – 2019) του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου «Αϊ – Γιάννης Δέτης» και συντονιστής το ίδιο διάστημα του «Φεστιβάλ στο Πάρκο». Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. του Πάρκου στο διάστημα 2018 - 2019.

-       Διευθύνων Σύμβουλος της «Πάρκο  Αρχαίων Λατομείων Πάρου ΑΜΚΕ» από τον Αύγουστο του 2022.