Την υποψηφιότητα του Πέτρου Ζουμή στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Ζουμής, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Τον Κώστα Μπιζά τον αγαπώ, τον εκτιμώ και τον γνωρίζω από τα παιδικά μας χρόνια. Πραγματικά πιστεύω σε εκείνον και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τον τόπο μας, την Πάρο, ιδιαίτερα τώρα που οι καιροί απαιτούν σωστούς χειρισμούς σε πάρα πολλά και σημαντικά θέματα για το νησί μας και άμεσα. Και πρέπει να τονιστεί το άμεσα γιατί δυστυχώς ήμουν νιος και γέρασα ενώ οι δήμαρχοι και οι τετραετίες αυτών έρχονταν και παρέρχονταν και ουσιαστικά προς το κοινό καλό δεν άλλαζε τίποτα. Τα ίδια προβλήματα οι ίδιες δυσκολίες. Τα τελευταία δε χρόνια έχουν γίνει χειρότερα τα πράγματα από ποτέ.

Προχωρούμε όλοι μαζί λοιπόν με  ΕΥΘΥΝΗ κι ΕΝΟΤΗΤΑ για να εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και προπαντός για τα παιδιά μας, την νέα γενιά, το μέλλον του τόπου μας».

Βιογραφικό

Ο Πέτρος Ζουμής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25/1/1974 και μεγάλωσε από 3 μηνών στην Πάρο. Οι γονείς του ο Μανώλης Ζουμής και η Αργυρώ Ραγκούση διατηρούσαν ζαχαροπλαστείο εκείνη την εποχή στην Πάρο. Σε ηλικία μόλις 1,5 χρόνων έχασε τον πατέρα του λόγω ατυχήματος και οι συγκυρίες εκείνης της εποχής εξανάγκασαν τη μητέρα του να ταξιδέψει και να εγκατασταθεί στην Αθήνα για να εργαστεί. Εκείνος έκτοτε έμεινε και μεγάλωσε με δύο εξαιρετικούς ανθρώπους, τους γονείς της μητέρας του, τον Πέτρο Ραγκούση και την Μαρία Σκαραμαγκά τους οποίους λάτρευε και τους είναι ευγνώμων για την ανατροφή που του έδωσαν. Από μικρή ηλικία δούλευε τα καλοκαίρια γιατί ήθελε να είναι οικονομικά ανεξάρτητος και όταν τελείωσε και το λύκειο έφυγε για την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Πριν ακόμα απολυθεί από το στρατό, άρχισε  να εργάζεται σε βενζινάδικο στην Πάρο. Έχει εργαστεί στους περισσότερους τομείς, μέρα και νύχτα συγχρόνως. Το 1999 πέρασε στην Πυροσβεστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και την περίοδο 2000-2020 υπηρέτησε στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην Πάρο. Το 2003 νυμφεύτηκε την Αργυρώ Ρηγοπούλου και απόκτησαν 3 παιδιά.

Το 2020 αναγκάστηκε να φύγει από την Πυροσβεστική υπηρεσία γρηγορότερα αφού από το 2014 και μέχρι και σήμερα μαζί με τη σύζυγο του διατηρούν επιχείρηση ενοικίασης σκαφών αναψυχής στην Παροικία και του ήταν πλέον αδύνατο να εργάζεται παράλληλα και στις δύο εργασίες.

Είναι λάτρης της φύσης και των σπορ και αγαπάει πολύ την χλωρίδα και την πανίδα, ιδιαίτερα του νησιού και γενικότερα της πατρίδας μας.