Ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσσας Πάρου σας προσκαλεί στην διημερίδα με τίτλο "Οινικές Διαδρομές Παρίων" - "Γνωρίζοντας τον παριανό αμπελώνα" το Σαββάτο 2 και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023.

O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Πάρου, της Κοινότητας Νάουσας Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», τη δημιουργική συνεργασία και συνύπαρξη με το φεστιβάλ φωτογραφίας ανοικτού χώρου «Photosphere», αλλά και σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρο των Οινοποιών Αιγαίου και Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού, την κυρία Έλενα Λουκή, οινολόγο και τον αρχιτέκτονα κύριο Γιώργο Καβάλλη, και φυσικά, τα επίσημα Οινοποιεία της Πάρου, και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς, διοργανώνει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 για πέμπτη χρονιά, διαδραστική διημερίδα με τον τίτλο: «OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» “Γνωρίζοντας τον παριανό αμπελώνα”.

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού.

Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον!

Το πρόγραμμα

Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:

-στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί μας, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σχετικά με τις ποικιλίες σταφυλιού που ευδοκιμούν στην Πάρου από την κυρία Έλενα Λουκή, οινολόγο και θα πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές, ενώ θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο.

-στο δεύτερο θα περιηγηθούν στα “Πατητήρια της Πάρου” με τον κύριο Γιώργο Καβάλλη, αρχιτέκτονα, και στα μονοπάτια του “Οινοτουρισμού” με την κυρία Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους Ναουσαίους που φέτος θα προετοιμάσουν τις συνταγές, και με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα ενώ θα παρακολουθήσουν παρουσίαση από τους οινοπαραγωγούς του νησιού των προϊόντων τους, έχοντας τη δυνατότητα δοκιμής των κρασιών.

Και φυσικά, θα γλεντήσουν παραδοσιακά στο κλείσιμο της διημερίδας. Η συμμετοχή στις δράσεις της διημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 30ή Αυγούστου 2023.

Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com

Φέτος για δεύτερη φορά θα υπάρξει συνεργασία με το φωτογραφικό φεστιβάλ ανοικτού χώρου «Photosphere». Συμμετέχοντες-φωτοφράφοι θα φωτογραφίσουν τις δράσεις της διημερίδας, με την προοπτική το υλικό να αποτελέσει μέρος της επόμενης διοργάνωσης και των δύο δράσεων.

Σας περιμένουμε