Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη παρουσιάζονται ως ιδανικοί προορισμοί για οινοτουρισμό, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Wallpaper.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Ελλάδα, μέσω αυτών των νησιών αναδεικνύεται για τις φετινές διακοπές ως προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της οινογνωσίας.

Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Ανάμεσα στα πολλά γαστρονομικά κέρδη της Ελλάδας -ελαιόλαδο, φέτα, φύλλο, γιαούρτι- σπάνια γίνεται αναφορά στο κρασί. Ωστόσο, μια αναγέννηση συντελείται μεταξύ των Ελλήνων οινοποιών, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούν σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και τεχνολογίες για να μετατρέψουν τις 300 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της χώρας σε μια μοναδική γκάμα κρασιών».

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τους εκκολαπτόμενους αμπελώνες της Ελλάδας, συνεχίζει το άρθρο, ο σεφ με έδρα το Λονδίνο και ιδρυτής του εστιατορίου Hide, Ollie Dabbous, συνεργάστηκε με το γραφείο τουρισμού της χώρας για να δημιουργήσει μια σειρά από διαδρομές κρασιού.

Τα μονοπάτια που εκτείνονται σε τέσσερα νησιά -Τήνο, Μύκονο, Πάρο και Σαντορίνη- εξερευνούν τις μοναδικές αμπελουργικέςκαλλιέργειες κάθε περιοχής και προσφέρουν έναν νέο τρόπο για να εξερευνήσετε τα ελληνικά νησιά.

Πηγή: www.cnn.gr