Μετά από 5 μήνες καθημερινής και επίπονης εργασίας καταφέραμε την Τρίτη 17 Μαΐου με την τοποθέτηση του χάρτη των μονοπατιών του Κώστου να ολοκληρώσουμε το πρώτο μέρος της διαδικασίας για τη σηματοδότηση ενός δικτύου μονοπατιών του χωριού μας!Όλοκληρώσαμε τη σήμανση 4 μονοπατιών συνολικού μήκους 27 χιλ και συνεχίζουμε την προετοιμασία για άλλα 6.Τα ταμπελάκια σήμανσης, διαθέτουν το λογότυπο του συλλόγου μας,και qr code,έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα ο περιπατητής, σκανάροντας με το smart phone του το σήμα,να μεταφέρεται στην εφαρμογή Google maps και να γνωρίζει ακριβώς τη διαδρομή και σε ποιο σημείο της βρίσκεται. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι, γιατί αυτή μας η ενέργεια βάζει το χωριό μας στο χάρτη σηματοδοτημένων περιπατητικών διαδρομών καθιστώντας το , (σύμφωνα με πληροφορίες)το πρώτο χωριό στις Κυκλάδες που διαθέτει οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών ! Βασικός σκοπός και στόχος είναι η ανάδειξη και ανάπλαση των μονοπατιών ώστε μέσα από την πεζοπορία , ο περιπατητής να γνωρίσει το φυσικό πλούτο, τις παραδοσιακές αγροτικές καλλιέργειες, τα ιστορικά , θρησκευτικά και τα πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής του χωριού και των οικισμών του.

Πιστεύουμε ότι ανοίγονται ορίζοντες για μια τουριστική ανάπτυξη μέσω του περιπατητικού , αθλητικού και φυσιολατρικού τουρισμού που ταιριάζει απόλυτα στη φυσιογνωμία του χωριού μας ! Θα θέλαμε λοιπόν ως ΜΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥ να ευχαριστήσουμε την ομάδα των Περπατητών Πάρου, για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που μας παρείχαν . Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς όχι μόνο εμείς αλλά και όλη η Πάρος για τη δυναμική που έχουν αναπτύξει στο περιπατητικό κίνημα και τη γενικότερη προσφορά τους στο νησί μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης σε όσους βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα με τις χορηγίες τους και ιδιαίτερα τον Άγουρο Άγγελο,ξυλεμπορική Πάρου , το Νικηφόρο Ρούσσο,χρώματα το Νίκο Παπαγιάκουμο υλικά οικοδομών και φυσικά τα δικά μας παιδιά του συλλόγου, Άκη Μπάλιο-typoprint, Βασίλη Γιατρά-colorbox και τον Άγγελο Πιτσικάλη-εκ Πακτίας,που εκτός τη σημαντική βοήθεια τους ήταν και χορηγοί! Επίσης ευχαριστούμε την Περιφέρεια και την τοπική κοινότητα Κώστου για την υποστήριξη!

Ευχόμαστε αυτή μας η ενέργεια να αποτελέσει παρακαταθήκη έμπνευσης, και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τη νεολαία μας!

Ελπίζουμε επίσης να βρει μιμητές και σε άλλα χωριά της Πάρου, έτσι ώστε να αναδειχθεί και να διασωθεί ο φυσικός πλούτος που υπάρχει στο νησί μας!

Πηγή: parosnews.net