Μεταξύ της Πάρου και της Αντιπάρου, εντοπίζεται μια μικρή συστάδα με νησίδες και βραχονησίδες που είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως Παντερονήσια.

Για όσους γνωρίζουν πρόκειται για την... «Καραϊβική» του Αιγαίου, καθώς τα κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά προσελκύουν φουσκωτά και σκάφη με τους ιδιοκτήτες τους να απολαμβάνουν τα πραγματικά παραδεισένια νερά.

Στο μεγαλύτερο όλων Παντερονήσι εντοπίζεται και ένα διαφορετικό σπήλαιο, καθώς πρόκειται για... υποβρύχιο σε βάθος περισσότερων των 30 μέτρων. Οι εντυπωσιακοί και πολύχρωμοι σταλακτίτες πραγματικά αφήνουν έκθαμβο τον επισκέπτη του σπηλαίου, ο οποίος θα πρέπει να είναι έμπειρος δύτης.

Ένα σπήλαιο διαφορετικό από αυτά που έχετε κατά νου. Το σπήλαιο βρίσκεται σε μέγιστο βάθος 30+ μέτρα και σε τοίχο 12 μέτρα. Δυστυχώς, αφορά μόνο προχωρημένους δύτες. Οι υπόλοιποι απλά αρκούνται σε αφηγήσεις και βίντεο που κατά καιρούς αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Αποτελεί μια καταπληκτική εμπειρία καθώς οι δύτες βουτάνε βαθιά ακολουθώντας τον τοίχο και κατόπιν διεισδύουν στο σπήλαιο. Η είσοδος των δυτών στο σπήλαιο γίνεται από ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα και βρίσκονται στο εσωτερικό του. Μέσα, μπορούν να βγάλουν τις μάσκες τους και να εξερευνήσουν το καταπληκτικό αυτό σπήλαιο με τους εντυπωσιακούς, πολύχρωμους σταλακτίτες. Επιστρέφουν στο σκάφος με τον ίδιο τρόπο με αργή ανοδική πορεία.

Πηγή: eirinika.gr