"Ο δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος, μετά την εισαγγελική παραγγελία, εξέδωσε ανακοίνωση ισχυριζόμενος ότι η παρέμβαση των αρχών έγινε με δική του πρωτοβουλία, γεγονός που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Ο νόμος ορίζει για τους δημάρχους σοβαρότατες αρμοδιότητες σχετικά με τον έλεγχο των παραλιών.

Ο επί εννέα χρόνια δήμαρχος του νησιού ΔΕΝ έχει ασκήσει τα καθήκοντα του αυτά και έχει αφήσει τις παραλίες στο έλεος των επιχειρηματιών που δρουν ανενόχλητοι.

Αυτό είναι γεγονός αναντίρρητο και το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ.

Εφέτος το καλοκαίρι, οι Παριανοί αγκάλιασαν με θέρμη τις δράσεις της Κίνησης Πολιτών και παλεύουν για την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες και την τήρηση της νομιμότητας.

Ο κ. Κωβαίος παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας, επέλεξε να παραμείνει απών από τις κινητοποιήσεις μας. Μέχρι χθες διακήρυττε δημόσια ότι «υπάρχουν και άλλες παραλίες για να πάμε» και πως «οι ομπρελοξαπλώστρες έχουν ζήτηση».

Η εισαγγελική παραγγελία αναφέρει ότι η εισαγγελέας ενημερώθηκε από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.

Συμπερασματικά:

1. Ο δήμαρχος του νησιού ψεύδεται.

2. Ο δήμαρχος του νησιού είναι απών και δεν εφαρμόζει το νόμο.

3. Ο δήμαρχος αδυνατώντας να παρακάμψει την προφανή επιτυχία της δράσης των πολιτών προσπαθεί να την εμφανίσει ως δική του για να αποκομίσει προεκλογικά οφέλη.

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ελεύθερη πρόσβαση και την αποκατάσταση της νομιμότητας σε ΟΛΕΣ τις παραλίες, και δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στο στόχο μας, είτε το θέλει ο δήμαρχος είτε όχι".