O υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Γλέζος ξεκίνησε κύκλο περιοδειών στα χωριά της Νάξου.

Πρώτη στάση ήταν το Γαλανάδο, όπου με συνοδεία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Λευτέρη Βερύκοκκο και Μιχάλη Φραγκίσκο, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και μέλη της οργάνωσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού και συζήτησαν για τα προβλήματα του τόπου.

Επόμενη στάση ήταν το χωριό Γλινάδο, όπου σε μια αυθόρμητη συνάντηση στο καφενείο του χωριού οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν, καθώς η παύση των εργασιών στο φράγμα του Τσικαλαριού έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της πεδινής Νάξου, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες γεωτρήσεις και υδάτινες δεξαμενές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τελευταία στάση ήταν το χωριό Άγιος Αρσένιος (Αγερσανί) όπου ο Βασίλης Γλέζος με τους συντρόφους της οργάνωσης μοίρασαν υλικό με τις 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος.

Την Πέμπτη 20/04 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρέθηκε με τον Βασίλη Γλέζο στο Φράγμα του Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση της κατασκευής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα βασικότερα τα οποία θα έπρεπε να είχαν τελειώσει μέχρι τώρα, δεδομένης της ανάγκης για ύδρευση που υπάρχει στο νησί της Νάξου. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η Δημοτική Αρχή έπαυσαν το έργο. Παράλληλα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, το ζήτημα της λειψυδρίας θα είναι από τα μείζονα το επόμενο διάστημα που θα αφορούν τη Νάξο αλλά και συνολικά τα νησιά μας.

Το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε στις Εγγαρές όπου συνομιλήσαμε με κατοίκους αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τα προβλήματα του τόπου, το ζήτημα των υποδομών αλλά και για την άκρατη οικοδόμηση στην γύρω περιοχή. Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ όσον αφορά τόσο τον τουρισμό όσο και το σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα έργα υποδομών τα οποία πρέπει να γίνουν και απαντούν στις κοινωνικές ανάγκες του τόπου.

Την Παρασκευή 21/04, ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στον εορτασμό της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας και παρακολούθησε μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τη λειτουργία. Ένα ιδιαίτερο έθιμο στο οποίο κάθε χρόνο παρευρίσκονται πολίτες από όλη τη Νάξο. Επίσης, περιόδευσε στο χωριό της Κορώνου όπου παρακολούθησε τα τοπικά έθιμα.

Το Σάββατο 22/04 ο Βασίλης Γλέζος με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Κυνίδαρο όπου μίλησαν με κατοίκους του χωριού και επικοινώνησαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ όσον αφορά τόσο τη νησιωτικότητα αλλά και πιο συγκεκριμένα για τις δεσμεύσεις για τα ζητήματα των υποδομών όπως την υγεία, που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Την Κυριακή 23/04 ο Βασίλης Γλέζος παρευρέθηκε στο Κουφονήσι όπου μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ περιόδευσαν στο νησί και παρακολούθησαν το ιδιαίτερο έθιμο του τόπου.

Τέλος, την Δευτέρα 24/04, ο Βασίλης Γλέζος με συνοδεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ συναντήθηκε με τον Μανώλη Μπαρδάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και τη δυσκολία ανεύρεσης εργαζομένων, καθώς ούτε οι εξαγγελίες για διακρατικές συμφωνίες έλευσης εργαζομένων από τρίτες χώρες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα, παράλληλα σημείωσε το ζήτημα των χαμηλών μισθών όπως και την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού σχεδίου για την Νάξο. Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτουν το σύνολο του κλάδου, δεδομένου ότι αρκετοί εργαζόμενοι ορθώς δεν δέχονται να εργαστούν κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες που υπάρχουν στα περισσότερα νησιά.

Το ίδιο βράδυ ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στο Φιλώτι όπου περιόδευσε μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μοιράζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα που κυρίως απασχολούν τους ντόπιους αλλά και για την ακρίβεια και το μεταφορικό ισοδύναμο που πλέον μαστίζουν κάθε κάτοικο των Κυκλάδων.