Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε το νησί της Ίου.

Πρώτος σταθμός του υπ. Βουλευτή ήταν το Κέντρο Υγείας Ίου, όπου συναντήθηκε με τον Επιστημονικό Διευθυντή του, Δημήτρη Αλβανό, καθώς και με το προσωπικό που το απαρτίζει. Συζητήθηκαν πληθώρα θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια υγεία και τη συγκεκριμένη δομή, ενώ δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα εύρεσης στέγασης των εργαζόμενων σ' αυτή, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Γκίκα Γκίκα, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν το νησί και ενημερώθηκε για το σύνολο των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί και δρομολογηθεί κατά την τελευταία τετραετία.

Κατόπιν, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου Ίου, ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς και κατοίκους του νησιού παρουσία του Δημάρχου και της Προέδρου της ΔημΤΟ Ίου, Κατερίνας Αρτέμη. Στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε, αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί και τους ίδιους και ο υπ. Βουλευτής είχε τη δυνατότητα να αναφερθεί στις ενέργειες που πραγματοποίησε για την Ίο κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, αλλά και όσα μπορούν να επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον.

Αμέσως μετά, ο υπ. Βουλευτής περιηγήθηκε σε περιοχές του νησιού και συναντήθηκε με πολίτες και επιχειρηματίες, αποκομίζοντας την ικανοποίηση του κόσμου από το έργο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού, της Ανάπτυξης και της Ψηφιακής Πολιτικής.

Τέλος, πριν την αναχώρησή του, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο της Ίου και ενημερώθηκε από τους επικεφαλής αξιωματικούς Λευτέρη Κατσίβελη και Ιωάννη Σακιριανό, αντίστοιχα, για όλα τα θέματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες και έλαβε διαβεβαίωση για την ετοιμότητα του προσωπικού τους, ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του, ο υπ. Βουλευτής δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους φίλους της Ίου για τη συζήτηση και την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συστράτευση δυνάμεων. Τέσσερα χρόνια ήμουν δίπλα και μαζί τους με συνέπεια και εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το νησί. Μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα την επόμενη τετραετία, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της νησιωτικής Ελλάδας. Συνεχίζουμε #mazi δυνατά και σταθερά!».