Στις 13 και 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μία ξεχωριστή συναυλία υπό τη μουσική καθοδήγηση του τεράστιου Σταύρου Ξαρχάκου, στην  Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία Σύρου.

Επρόκειτο για μία παράσταση-ύμνο στις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης μουσικής ιστορίας, που απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές και αποτελείτο από εμβληματικά τραγούδια που παρουσιάστηκαν από τον μαέστρο με τρόπο αριστουργηματικό.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος διηύθυνε μία οκταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ, που τον πλαισίωναν  και μας χάρισε ένα σπάνιο ταξίδι ήχων και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μάρκου Βαμβακάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάνου Χατζιδάκι.

Ερμήνευσε η Ηρώ Σαΐα και  συμμετείχαν μαθητές της Σχολής "Εν Χορδαίς & Οργάνοις"

"Ήταν τιμή μας, να βρεθούμε ξανά στην σκηνή ανάμεσα σε καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Σταύρου Ξαρχάκου, στις δύο συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στις 13 & 14 Αυγούστου 2022 στη Σύρο, στην Έπαυλη Τσιροπινά. Ευχαριστούμε θερμά τον Γιώργο Νταλάρα που τραγούδησε μαζί μας Μάρκο Βαμβακάρη, τον Μανώλη Μητσιά που μας συνόδευσε στο τραγούδι "Στη Σαλαμίνα", και την Ηρώ Σαία. Συναυλίες τέτοιου επιπέδου, αποτελούν μια ασύγκριτη εμπειρία για τους μαθητές μας.

Δείτε τι είπαν καταχειροκροτούμενοι οι Σταύρος Ξαρχάκος και Γιώργος Νταλάρας:

Σταύρος Ξαρχάκος: «Συριανοί αυτά είναι τα παιδιά σας – πρέπει να είστε υπερήφανοι για αυτά – για έναν λόγο πολύ σημαντικό – δεν κρατάνε στα χέρια τους iPad, ούτε tablet – κοιτάξτε τι κρατάνε – είναι εδώ επάνω στη σκηνή και παίζουνε – και παίζουνε για εσάς…»

Γιώργος Νταλάρας: «Σταύρο μου – άμα τα παιδιά είναι εδώ χαρούμενα και παίζουν και τραγουδάνε τα τραγούδια που αγαπήσαμε εμείς – σίγουρα υπάρχει ελπίδα…»

Φωτογραφίες: Αγνή Ρούσσου

Βίντεο: Γιώργος Μπόνης

Με σεβασμό και εκτίμηση,

ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ

Χίου & Πάρου
Ερμούπολη, Σύρος

syrostoday.gr

enhordais.gr

www.facebook.com/enhordais.organois

www.instagram.com/enhordais.organois