Την Άνδρο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, προκειμένου να παρασταθεί και να συμμετέχει στις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις της μεγάλης γιορτής της Παναγίας της Θεοσκέπαστης.

Ο κ. Φόρτωμας είχε παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, να συζητήσει με επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου του τουρισμού, ενώ συνομίλησε και με πολίτες του νησιού για τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 31 Μαρτίου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη και τον Έπαρχο του νησιού κ. Δημήτρη Λάσκαρη, με τους οποίους εστίασε στα τοπικά θέματα και στα έργα που ήδη τρέχουν ή προγραμματίζονται μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στις δυο συναντήσεις ετέθησαν και θέματα σχετικά και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε αγροκτηνοτροφική μονάδα και φάρμα στο Κόρθι, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Τέλος, ανήμερα της μεγάλης γιορτής, ο βουλευτής  παραβρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δωρόθεου Β’  και ακολούθησε τη λιτάνευση της εικόνας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη. Στη συνέχεια μετείχε στη βράβευση πρότυπου οινοποιείου στον Όρμο Κορθίου, όπου στον χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τις τοπικές αρχές για την άψογη προετοιμασία των εορτασμών, ανέφερε μεταξύ άλλων : «Η ανάδειξη των προϊόντων της Άνδρου και των Κυκλάδων και η στήριξη των παραγωγών, αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Η Άνδρος μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας κοιμώμενος γίγαντας στην πρωτογενή παραγωγή μιας και η δυναμική και ο πλούτος της είναι μεγάλος».