Στο πλαίσιο του Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, στην Αθήνα για την εμβάθυνση των σχέσεων και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της καινοτομίας και της αγροδιατροφής η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στη Σαντορίνη τον Υπουργό Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Faleh, 8 Υφυπουργούς της Κυβέρνησης, υψηλόβαθμους αξιωματούχους καθώς και πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή, κατόπιν επιθυμίας τους να επισκεφθούν το νησί μας για τη μεταφορά σχετικής τεχνογνωσίας.

 Πρώτος σταθμός ήταν το πανέμορφο και το υψηλότερο χωριό του νησιού Πύργος, όπου τα μέλη της αποστολής απόλαυσαν την καταπληκτική θέα της Καλδέρα, της Οίας, της Θήρας, της Νέας και της Παλιάς Καμένης και της Θηρασιάς με φόντο το γαλανό Αιγαίο.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας, όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων αλλά και τις σπουδαίες μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τρία τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργίαδη, τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια κ. Κώστα Φραγκογιάννη, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γιάννη Σμυρλή ξενάγησαν τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Σαουδικής Αραβίας και τους επιχειρηματίες στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου της Θήρας. Τόσο ο Υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας όσο και η υπόλοιπη αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία μετέφεραν την μοναδική εμπειρία που χαρίζει στον επισκέπτη η ξενάγηση στο Ακρωτήρι καθώς και τον θαυμασμό που προκαλούν η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

Στο πλαίσιο της πολυπληθούς σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαντορίνη, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:
«Οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας είναι εξαιρετικές και ειδικότερα υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών στον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη γεωργία, τη ναυτιλία, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες καθώς και τη διαχείριση ακινήτων. Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν ιστορικούς δεσμούς και και η μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία είναι αμοιβαία επωφελής. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ολόκληρη η σαουδαραβική αποστολή έμεινε μαγεμένοι από τη Σαντορίνη μας και τη φιλοξενία μας.»

Της αποστολής ηγείται ο υπουργός Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al Faleh, ο οποίος συνοδεύεται από 8 υφυπουργούς της κυβέρνησης και υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τα υπουργεία Επενδύσεων, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Υγείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, Κοινωνικής Ανάπτυξης, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ισλαμικών Υποθέσεων. Την κυβερνητική αποστολή πλαισιώνουν εκπρόσωποι από 59 σαουδαραβικές εταιρίες από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, την ενέργεια, τον τουρισμό, τις κατασκευές, την υγεία, τον αγροτοδιατροφικό τομέα.