Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Στη συζήτησή τους τέθηκαν θέματα που αφορούν τους Κυκλαδίτες αρμοδιότητας Υπουργείου, αλλά και ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τα σχολεία της διασποράς, στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ειδική αναφορά στην ετοιμότητα των σχολείων των Κυκλάδων για την επόμενη σχολική χρονιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν κενά και ελλείψεις. Ο κ. Φόρτωμας ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, επικεντρώθηκε ταυτόχρονα σε θέματα που αντιμετωπίζουν σχολεία που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό, όπως η στέγαση και το καθεστώς της απόσπασης των καθηγητών και της κατάλληλης προετοιμασίας τους.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης τους ο κ. Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συζήτηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη για ζητήματα αρμοδιότητάς του είναι πάντα γόνιμη. Στόχος της Κυβέρνησης, αλλά και δικός μου προσωπικά είναι να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε κατά την επόμενη σχολική χρονιά να μην παρουσιαστούν κενά και ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία των Κυκλάδων. Ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, έθεσα επίσης στον κ. Υπουργό ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία σχολείων που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό, για τα οποία βρισκόμαστε σε επικοινωνία και αγαστή συνεργασία».