Αφού ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος», για την άμεση ανταπόκριση του, να μας παραχωρήσει το «Σπίτι του Δασκάλου», σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 1η Μαρτίου, ξεκίνησε ο κύκλος συναντήσεων για την καταγραφή και συζήτηση των προβλημάτων των σχολείων, ανάμεσα στην Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς.

Η αρχή έγινε με τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων των σχολείων της Παροικιάς και της Αλυκής, ενώ ακολουθούν οι συναντήσεις στα χωριά και στην Νάουσα. Αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ξεκίνησε η συζήτηση για την καταγραφή των προβλημάτων. Εκπρόσωποι από κάθε σχολείο πήραν το λόγο και έκαναν μια προφορική ενημέρωση ενώ η Ένωση ζήτησε να συμπληρωθεί το ερωτηματολόγιο που στάλθηκε στα email των συλλόγων και των διευθύνσεων, ώστε μέσα από αυτό να δημιουργηθούν δυναμικοί πίνακες που θα εκτίθενται σε κάθε μορφή διεκδίκησης. Επισημάνθηκε επίσης, ότι άλλα ζητήματα αφορούν στην κεντρική διοίκηση και άλλα στην αυτοδιοίκηση.

Στην πορεία ανακοινώθηκαν περιληπτικά μελλοντικές δράσεις της Ένωσης που ψηφίστηκαν στη Γενική Συνέλευση, όπως η δημιουργία κοινωνικού ταμείου που θα αφορά στη στέγαση των εκπαιδευτικών και συναντήσεις με τους μαθητές για τη δημιουργία από κοινού εκδηλώσεων. Στο τέλος, οι εκπρόσωποι του δημοτικού Αγκαιριάς, πληροφόρησαν τους παρευρισκομένους για την πρωτοβουλία που πήραν να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Άγγιγμα & Όρια”, με ειδικούς επιστήμονες, που σχετίζεται με τη σεξουαλική αγωγή για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Τα σχολεία που εκπροσωπήθηκαν ήταν το Νηπιαγωγείο & το Δημοτικό της Αγκαιριάς, ενώ από την Παροικιά το 1ο & το 3ο Νηπιαγωγείο, το 1ο & το 2ο Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ.