Ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη.

Οι κ. Τσίπρας και Κασσελάκης θα έχουν, κατά πληροφορίες, μια σύντομη συνεργασία για διάφορα θέματα, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του τελευταίου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην παράταξη, τηλεφώνησε τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, συνεχάρη και τους δύο για τον αγώνα που έδωσαν.

Oι δηλώσεις του

Σε ένα πανηγυρικό κλίμα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως: «Να ‘τος, να τος ο πρωθυπουργός», «Στέφανε γερά να πέσει η Δεξιά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα», «αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή, με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή».

«Κέρδισε το φως και η ελπίδα για το μέλλον» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.

Ο κ.Κασσελάκης στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ νίκησε με 56,69% την Εφη Αχτσιόγλου και είναι ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα.

Τον κύριο Κασσελάκη υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με συνθήματα.

Τα πρώτα του λόγια προς το πλήθος ήταν «ήρεμα ήρεμα, μόνο χαμόγελα».

Αγαπητοί φίλοι αγαπητές φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες.
Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συνολικά και το μέλλον.
Η σκέψη μου είναι πρώτα από όλα με τους πληγέντες στη Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μπροστά του μία ακόμα δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι κοντά τους.
Ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίζει από εδώ και πέρα. Πρέπει να ευχαριστήσω. Θα τα αλλάξω όλα. Ο μόνος τρόπος. Ενα κόμμα από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές τς καμπάνιας μου, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ, Στους εθελοντές όλων των υποψηφίων και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε γιορτή δημοκρατίας. Να ευχαριστήσω τα 30 μέλη της ΚΕ που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην ελληνική κοινωνία. Τα στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό μου και στήριξαν το φως. Θέλουμε φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που κρατάνε τους νέους έξω από τη πατρίδα μας. Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο τον Παππά. Πού είσαι Νίκο; Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένεια μου, όλη την οικογένεια μου. Να ευχαριστήσω τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και Φάρλη, την σκυλίτσα μας. Thank you Tayler! Σας ευχαριστώ που τον υποδεχθεί και αγκαλιάσει τόσο πολύ.
Επικοινώνησα με την Εφη την Αχτσιόγλου, η οποία με συνεχάρη και εγώ της έδωσα συγχαρητήρια και ότι την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της ώστε ο ΣΥΡΖΑ να γίνει η μεγάλη κυβερνητική παράταξη για τον τόπο.
Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ.
Ευχαριστώ πολύ.

Αύριο αρχίζει σκληρή δουλεία. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στους αδερφούς μας στην Κύπρο.