Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενη από τους Κ. Ροκονίδα, Αθ. Μαρινόπουλο, Μ.Τριπολιτσιώτη -Τσουνάκη και Ν. Τσιγώνια, συναντήθηκε με συλλογικούς φορείς της Νάουσας , στην αίθουσα του Αγ. Αθανασίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που έχουν θέσει οι σύλλογοι με κοινή τους ανακοίνωση  για την Νάουσα και όχι μόνο, όπως το υψηλό κόστος διαβίωσης, η γενικευμένη ανομία, η ανεξέλεγκτη δόμηση, η φέρουσα ικανότητα του τόπου μας και άλλα πολλά.

Παρευρέθηκαν ο ΑΜΕΣ Νηρέας, το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, ο Σύλλογος Γυναικών Νάουσας, ο Σύνδεσμος Ναουσαίων , οι Φίλοι του Πάρκου Πάρου και ο ΧΟΝ.

Έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Από μέρους μας αναφερθήκαμε στις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και επισημάναμε ότι μια σειρά από τα προβλήματα που εντοπίζονται όπως η ακρίβεια, η πολεοδομική νομοθεσία, οι υποδομές κλπ. έχουν να κάνουν με τη πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά.Από την άλλη ο ρόλος μιας Δημοτικής Αρχής που αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων, πρέπει να στηρίζεται στην οργανωμένη κοινωνική παρέμβαση,να πρωτοστατεί και να  διεκδικεί  τη λύση των προβλημάτων. Μια τέτοια Δημοτική Αρχή προϋποθέτει αλλαγή πολιτικής, που να πιστεύει στην ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα . Προφανώς και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι μακριά από μια τέτοια αντίληψη, έχοντας οδηγήσει σε αδιέξοδο ακόμα και την επίλυση απλών ζητημάτων.

Από την άλλη, οι προθέσεις απλά για μια «καλύτερη» Δημοτική Αρχή,  για μια καλύτερη διαχείριση, όσο αγνές και να είναι, δεν επαρκούν. Αρκετά χρόνια έχασε το νησί μας, ας μην χάσει και τα επόμενα…