Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με τους ακτοπλόους τους οποίος εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρος Πασχάλης.

Σύμφωνα πληροφορίες, στη σύσκεψη που διήρκησε πάνω από μία ώρα έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση όπου παρουσιάστηκαν δεδομένα και αριθμοί. Τα κυβερνητικά στελέχη, σεβόμενα την επιχειρηματική αυτονομία και τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς, ζήτησαν οι ακτοπλόοι να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού» λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες της μέσης ελληνικής οικογένειας.

Από κυβερνητικής πλευράς ετέθη το ζήτημα ότι παρά την σημαντική υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, η υποχώρηση αυτή δεν έχει αποτυπωθεί αντιστοίχως στις τιμές των εισιτηρίων.

Επί της αρχής οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων ανταποκρίθηκαν και υποσχέθηκαν να επανέλθουν μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη με συγκεκριμένες προτάσεις για πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκπτώσεων προς συγκεκριμένες ομάδες επιβατών και συγκεκριμένα δρομολόγια υψηλής ζήτησης.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει το κυβερνητικό κλιμάκιο στη συνάντηση με τους ακτοπλόους.